Κινηματογράφος

Συνελήφθη σκηνοθέτης για προσβολή της Επιδαύρου

Για προσβολή μνημείου συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης μέσα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ο γνωστός σκηνοθέτης

Ματίας Λάνχοφ, μαζί με κινηματογραφικό συνεργείο που έκανε γυρίσματα σκηνής με γυμνή ηθοποιό.

Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στην Αρχαία Επίδαυρο επικεφαλής πολυμελούς γερμανοελβετικού συνεργείου για το γύρισμα ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σκηνοθέτης είχε υποβάλλει αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο,με πλήρη στοιχεία σεναρίου το οποίο και είχε εγκριθεί.

Ωστόσο το βράδυ της Τετάρτης ένας από τους αρχαιοφύλακες, κρατώντας στο χέρι του το σενάριο παρατήρησε μια ιδιαίτερη κινητικότητα στο δεύτερο διάζωμα και σπεύδοντας να δει τι συμβαίνει βρέθηκε μπροστά στο γύρισμα σκηνής με γυμνή ηθοποιό, λεπτομέρεια που απουσίαζε από την υποβληθείσα πρόταση η οποία έκανε λόγο για νυχτερινή λήψη με αντικείμενο τον διάλογο του σκηνοθέτη με έναν συγγραφέα στις κερκίδες του θεάτρου”.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που προχώρησε σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων. Σύμφωνα με την αστυνομία μεταξύ των συλληφθέντων που κρατήθηκαν στο τμήμα Ναυπλίου, ήταν ο σκηνοθέτης και η ηθοποιός. Ωστόσο με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “Αργολικές Ειδήσεις”, σε μηνύσεις προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία προχώρησε και ο ίδιος ο Ματίας Λάνχοφ, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λάνχοφ είχε απασχολήσει πριν μερικά χρόνια και πάλι, με την γυμνή εμφάνιση του Διόνυσου στις αμφιλεγόμενες “Βάκχες” που είχε παρουσιάσει στην Επίδαυρο και σε άλλα θέατρα της Ελλάδας.