Κινηματογράφος Ντοκιμαντέρ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΑΡΙΚΑ. Α.»του Μένιου Καραγιάννη

Το ντοκιμαντέρ «ΑΡΙΚΑ. Α.», επίσημη συμμετοχή 2014 στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, προβάλλεται την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 8:00μμ, στο cinemarian.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που εισχωρεί στο μικρόκοσμο των χρωμάτων και της ζωής του Δημήτρη Ανδριανόπουλου αναζητώντας απαντήσεις για τη σχέση του δημιουργού με το έργο του, τη δυσκολία του να το αποχωριστεί, το μυστήριο της έμπνευσης και την άγνωστη επιρροή από το υπερπέραν. Για την ταινία θα μιλήσει ο σκηνοθέτης

Τι είπε ο σκηνοθέτης για το έργο:

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν είδα τους πίνακες του Δημήτρη Ανδριανόπουλου ήταν η δύναμη και η αυθεντικότητά τους. Εξίσου έντονη εντύπωση μου προξένησε η άρνησή του να πουλάει και να εκθέτει τα έργα του. Δέχτηκε να γυριστεί η ταινία και να μου επιτρέψει να μπω στα άδυτα της ζωγραφικής του, και επί ένα χρόνο τον ακολούθησα σε καθημερινές ασχολίες, σε συναντήσεις με ανθρώπους, σε ταξίδια, στη ζωγραφική του. Ενεργητικός, παρορμητικός, αθυρόστομος, αντικομφορμιστής και πηγαίος, ο Δημήτρης ζωγραφίζει και ζει με ένταση. Σπάνια συναντάς ανθρώπους που μπορούν να κρατούν ακλόνητη τη σχέση με το έργο τους. Είναι, για μένα, αληθινοί εμπνευστές ζωής. Στην ταινία, σε κάποιο σημείο, λέει: “Ακόμα και στην κόλαση, εγώ θα ζωγράφιζα”. Η δήλωσή του είναι για μένα μαγική – το να μην αφήνει δηλαδή κάποιος τις συνθήκες να τον εμποδίσουν να κάνει αυτό που αγαπάει, αυτό που ξέρει να κάνει καλά».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Μένιος Καραγιάννης

Φωτογραφία: Μένιος Καραγιάννης

Μουσική: Γιώργος Κατσάνος

Μοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης

Έτος παραγωγής: 2014

Διάρκεια: 79΄

Info

Συμβολική συμμετοχή στην εκδήλωση: 3,5 ευρώ

CINEMARIAN

Διεύθυνση: Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, 11741, Κουκάκι-Αθήνα