Κινηματογράφος

Πρώτη προβολή για την «Περίπτωση του Οιδίποδα»

Μετά από 26 χρόνια η ταινία «Η περίπτωση του Οιδίποδα», ένα αντιπολεμικό, αλληγορικό δράμα, προβάλλεται επίσημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρόντος του σκηνοθέτη Rainer Simon

την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ.στην Αλκυονίδα.  Η ταινία σε συμπαραγωγή Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και Ελλάδας, γυρισμένη το καλοκαίρι του 1990 στα studios DEFA στο Babelsberg στο Βερολίνο, στην Τσεχία και την χώρα μας, προβλήθηκε σε παγκόσμια πρώτη στις 4 Απριλίου 1991 στον κινηματογράφο International στο Βερολίνο. Στις 18 Φεβρουαρίου 1993 παρουσιάστηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε.
Ο Rainer Simon είναι ένας από τους τρείς σημαντικότερους σκηνοθέτες των DEFA STUDIOS και της πρώην Λ.Δ της Γερμανίας και έχει τιμηθεί με τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 1985 για την ταινία του «Η γυναίκα και ο ξένος».

Της προβολής της ταινίας θα προηγηθούν στις 6.00 μ.μ δύο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ του ιδίου σκηνοθέτη, «Η κραυγή του Φαγιού Ουτζμού» και
«Μιλώντας με τα ψάρια και τα πουλιά».
Μετά την προβολή της ταινίας «Η Περίπτωση του Οιδίποδα» θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πρωταγωνιστές Τατιάνα Λύγαρη, Γιώργο Μοσχίδη και άλλους συντελεστές.
Σενάριο: Rainer Simon, Ulrich Plenzdorf
Ηθοποιοί: Matthias Habich, Sebastian Hartmann, Τατιάνα Λύγαρη, Jan Josef Liefers κ.π.ά.