Κινηματογράφος

Πέθανε ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Πέμπτης, στα 70 του χρόνια, ο γνωστός σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

 

Ο Λευτέρης Καπώνης συνέδεσε το όνομά του με πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες, γνωστότερες από τις οποίες είναι τα σήριαλ «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», «Τζιβαέρι», «Εραστής Δυτικών Προαστίων», ενώ έγραψε συνολικά 35 σενάρια.

 

Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ήταν παντρεμένος με την συγγραφέα Ελένη Ηλιάδου, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες.

 

Είχε αναπτύξει αντιστασιακή δράση και είχε συλληφθεί από τη χούντα, ενώ τα  τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Αυγή.

 

Για τη μάχη του με τον καρκίνο είχε μιλήσει δημόσια σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Freddo:

«Πήγα για ρευματοειδή αρθρίτιδα στα δάχτυλα και μου έκαναν ένα σωρό εξετάσεις για άλλα πράγματα. Ο γιατρός μου έδινε ένα 5% να έχω κάτι σοβαρό και τελικά είχα αυτό. Ήμουν στα Εφημερεύοντα και ο γιατρός ήταν μικρός και ό,τι είχε διαβάσει το εφάρμοζε. Μου είπε μια γιατρίνα πως είμαι πολύ τυχερός που έπεσα πάνω σε αυτόν που τα τσεκάριζε όλα. Όπως, επίσης, ήμουν τυχερός, γιατί με προειδοποίησε μια αρθρίτιδα. Τελικά το πρόβλημα το είχα στον πνεύμονα. (…) Ο γιατρός μού είπε πως αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα με τη χημειοθεραπεία. Με χτύπησε στην πλάτη και μου είπε πως είμαι ασφαλής», είπε ο Λευτέρης Καπώνης.

 

Μάλιστα, όπως είχε πει ο ίδιος, την ημέρα που ενημερώθηκε από τον γιατρό για το πρόβλημα υγείας του, δέχτηκε πρόταση να ξεκινήσει να γράφει το νέο κύκλο της σειράς «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή».

«Μόλις μου ανακοίνωσε ο γιατρός τι έχω, γύρισα σπίτι και την ίδια μέρα με είχαν πάρει τηλέφωνο για να μου κάνουν την πρόταση από τον Αντ1. Λίγες ημέρες μετά κι ενώ μόλις είχα ξεκινήσει τις θεραπείες, με πήραν από άλλο κανάλι για άλλη δουλειά. Γέλαγα μόνος μου. Έλεγα “δε γίνονται αυτά”».