Κινηματογράφος

Ο Γιώργος Καπουτζίδης … ιπτάμενος πυροσβέστης. ΒΙΝΤΕΟ

Στην πρεμιέρα της νέας παιδικής ταινίας της Disney Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες, στα Village Cinemas, παρευρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης, η ελληνική φωνή του αγαπητού πρωταγωνιστή Ντάστι Κροπχόπερ.

Ο Καπουτζίδης δανείζει τη φωνή του για δεύτερη φορά στον Ντάστι (μετά τα εξαιρετικά επιτυχημένα πρώτα Αεροπλάνα), και μίλησε για την διασκεδαστική διαδικασία μεταγλώττισης και τις νέες ηρωικές περιπέτειες του αγωνιστικού αεροπλάνου που έγινε πυροσβέστης. Στην είσοδο της VMax και πριν την προβολή της ταινίας οι μικροί θεατές είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους κόκκινες σαΐτες, τις οποίες πέταξαν στην κατάμεστη αίθουσα με το κάλεσμα του Γιώργου Καπουτζίδη, δημιουργώντας ένα χρωματιστό ιπτάμενο θέαμα.

 

 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης απηύθυνε κι ένα σύντομο χαιρετισμό στους πραγματικούς ήρωες της βραδιάς, στους περίπου 100 εθελοντές δασοπροστασίας που παρευρέθηκαν στην προβολή σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ και στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον». Μέλη από διάφορες ομάδες πυροφύλαξης της Αττικής παρακολούθησαν την ταινία παρέα με τα παιδιά τους.

Στα Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες, μια ταινία για τις δεύτερες ευκαιρίες αλλά και τον αναπάντεχο ηρωισμό που προκύπτει μέσα από επικίνδυνες καταστάσεις, ο Ντάστι αναγκάζεται να αφήσει τους αγώνες και να γίνει μέλος σε στόλο εναέριας πυρόσβεσης. Οι δημιουργοί της ταινίας και ο παραγωγός John Lasseter, μετά από εξονυχιστική έρευνα και επαφή με πραγματικούς πυροσβέστες, δήλωσαν πως είναι «θαρραλέοι, δυνατοί, προσιτοί άνθρωποι που σβήνουν φωτιές κάθε μέρα. Πετάνε τα αεροπλάνα σε άγριες καταστάσεις, ή πηδάνε από τα αεροσκάφη μέσα στο δάσος, ανάμεσα στις φλόγες. Θέλουμε να δουν την ταινία και να πούνε ότι το αποδώσαμε σωστά. Και για αυτό αφιερώσαμε την ταινία στους πυροσβέστες».

Σύνοψη:

O παγκοσμίου πλέον φήμης πρωταθλητής εναέριων αγώνων ταχύτητας Ντάστι μαθαίνει τα κακά μαντάτα. Το κιβώτιο ταχυτήτων του έχει σοβαρό πρόβλημα και όλα δείχνουν ότι μπορεί να μην αγωνιστεί ξανά. Η λύση είναι μία: πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει και να μετατραπεί σε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Με τους νέους του συντρόφους θα ριχτούν με τα μούτρα στην πυρόσβεση μιας επικού μεγέθους πυρκαγιάς. Μήπως ήρθε η ώρα ο Ντάστι να αναδειχτεί σε πραγματικό ήρωα;

Διάρκεια: 77΄

28 Αυγούστου στους κινηματογράφους από τη Feelgood σε 3D