Κινηματογράφος

Movie On με οσκαρικές ταινίες

Σεμινάριο και εργαστήριο κριτικής κινηματογράφου που φιλοδοξεί να φέρει τον απλό θεατή ή τον σινεφίλ κοντά στον επαγγελματία κριτικό κινηματογράφου, διοργανώνει σε έναν τρίτο κύκλο από τις 6 Φεβρουαρίου έως και τις 24 Απριλίου, ο κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Μπούρας.

Το Movie που θα φιλοξενηθεί και πάλι στο Faro Creative Learning, Eβρου 14 στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα ασχοληθεί με ταινίες που πρωταγωνιστούν στα φετινά Οσκαρ όπως η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν και το «Πράσινο βιβλίο» του Πίτερ Φαρέλι.

Την ίδια ώρα το  Movie On μπαίνει εμβόλιμα στην κινηματογραφική επικαιρότητα, καθώς θα γίνεται προβολή μιας ταινίας, την οποία θα ακολουθεί διεξοδική συζήτηση, θα αναλύονται μεθοδικά επιμέρους πλευρές της και θα συντίθεται στο τέλος μια ολοκληρωμένη κριτική άποψη για αυτήν. «Κάπως έτσι, ξεκινώντας από την πρώτη αίσθηση και τις συγκινήσεις που απορρέουν από κινηματογραφικές εικόνες, φτάνουμε σε υλικά κι αφηγηματικές συνταγές και σε στοιχεία που συνθέτουν κινηματογραφικές φόρμες», επισημαίνει ο Δημήτρης.

Το Movie On, ως διαδραστικό workshop, βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή όλων όσοι το παρακολουθούν, οι οποίοι καταθέτουν παρατηρήσεις, αναπτύσσουν σκέψεις και επιχειρήματα. Στόχος του είναι να διευρύνει το οπτικό πεδίο του «απλού θεατή» και να οξύνει το βλέμμα του κάνοντας ακόμη πιο συναρπαστική εμπειρία την παρακολούθηση μιας ταινίας.

 

Διάρκεια εργαστηρίου: Δώδεκα 2ωρες συναντήσεις (24 ώρες)

Εναρξη εργαστηρίου: Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Λήξη εργαστηρίου: Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

 

Faro Creative Learning

Eβρου 14, Μέγαρο Μουσικής

Τ2107717544,  www.faro.gr

 

Η αφίσα του τρίτου κύκλου του Movie On σχεδιάστηκε από τον Σωτήρη Μαργέλο.