Κινηματογράφος

Mick Jagger, Pink Floyd και Salvador Dali σε μία ταινία

Μια ταινία για την καλύτερη ταινία που δεν γυρίστηκε ποτέ (! ) παρουσιάζει την Πέμπτη 30 Απριλίου το Exile Room. Ο “πιο cult πεθαίνεις” Χιλιανός σκηνοθέτης Alejandro Jodorowsky,

δημιουργός των εκκεντρικών αριστουργημάτων «El Topo», «The Holy Mountain» και «Santa Sangre», είχε κάποτε στο μυαλό του ένα φιλμ ακόμα πιο φιλόδοξο και σουρεαλιστικό από τις παραπάνω ταινίες που σημάδεψαν ανεξίτηλα το σελιλόιντ.

Το 1975, ο Jodorowsky εξασφάλισε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του «Dune», του εμβληματικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert, με στόχο να παραδώσει στον κόσμο το magnum opus του, ένα sci-fi έπος που θα άλλαζε για πάντα τα δεδομένα του είδους και όχι μόνο.

Dune original poster 1Ο Γάλλος κομίστας Moebius, ο μετέπειτα σχεδιαστής του θρυλικού «Alien» H.R. Giger, o Salvador Dali, o Mick Jagger, o Orson Welles και οι Pink Floyd είναι μερικοί μόνο από τους συνεργάτες που επιστράτευσε στο πλευρό του, συχνά εξαπατώντας τους με τον πιο ευρηματικό τρόπο!

Jodorowski-Dune4.jpg

Μέσα από πλούσιο υλικό, συνεντεύξεις με τους υποψήφιους συντελεστές, αλλά και σύγχρονους δημιουργούς που δεν έπαψαν ποτέ να εμπνέονται από το καταδικασμένο όραμα του «Dune», και κυρίως μέσα από τις ενθουσιώδεις εξομολογήσεις του εμπνευστή του, το «Jodorowsky’s Dune» εξιστορεί τις περιπέτειες και τα εξωφρενικά παρασκήνια πίσω από την παραλίγο δημιουργία ενός πιθανού αριστουργήματος και την κληρονομιά που άφησε πίσω του.

Jodorowsky's Dune 0

Η προβολή γίνεται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Σκηνοθεσία: Frank Pavich

Χώρα: ΗΠΑ, Γαλλία

Διάρκεια: 88’

dune 4.ac-4a

info

Πέμπτη 30 Απριλίου, 21:00

Exile Room

Αθηνάς 12 Μοναστηράκι

T 210 3223395

Στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη