Κινηματογράφος Παιδί

“Τα Παιδιά του Δράκου” στην Ταινιοθήκη

Ένα εορταστικό πρόγραμμα προβολών για παιδιά από 5 έως 15 ετών παρουσιάζουν η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Exile Room από τις 26 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2014 και στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2015.

Το πρόγραμμα υπόσχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους από το ντοκιμαντέρ μέχρι το animation, με πολλές διασκεδαστικές ενδιάμεσες στάσεις.

Το πρωτότυπο αυτό αφιέρωμα περιέχει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, τόσο ντοκιμαντέρ όσο και κινουμένων σχεδίων, και αναλαμβάνει να μυήσει παιδιά και έφηβους σε έναν νέο, πολύχρωμο κόσμο, όπου η φαντασία συναντά την πραγματικότητα και το ντοκιμαντέρ μεταμφιέζεται σε κινούμενο σχέδιο για να σας δείξει τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Μετά από κάθε προβολή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα δίωρο εργαστήριο κινούμενης εικόνας σε πολύ μικρός κόστος.

Η έναρξη του Προγράμματος γίνεται την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα Παιδιά του Δράκου» (Dragon Girls) του Ίνιγκο Βεστμάγιερ. Πρόκειται για μια γερμανοκινεζική παραγωγή (με υπότιτλους), διάρκειας 90′ , που απευθύνεται σε παιδιά άνω των δέκα ετών.

Λίγα λόγια για την ταινία

Τρία κορίτσια ονειρεύονται να πετάξουν. Αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους, γράφονται στην πιο φημισμένη σχολή Kung Fu της Κίνας δίπλα στη μονή Σαολίν, μαζί με άλλους 27.000 εξαντλημένους μαθητές που ακολουθούν ένα ανελέητο πρόγραμμα εκπαίδευσης προκειμένου να κατακτήσουν την κορυφή της πανάρχαιας αυτής πολεμικής τέχνης. Θα αντέξουν μέχρι το τέλος;

Dragon Girls – Trailer from Attraction Distribution (aka DF) on Vimeo.

info

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136
Τ. (210) 36 09 695, 36 12 046
5 Ευρώ