Κινηματογράφος Ντοκιμαντέρ

«Οικογένεια / Εσωτερικά τοπία» με τον Χρήστο Καρακέπελη

Σεμινάριο δημιουργίας ντοκιμαντέρ με τον Χρήστο Καρακέπελη, (δημιουργό των ντοκιμαντέρ “Το Σπίτι του Κάιν” (2000, 35mm, 80’) και “Πρώτη Ύλη” (2010, 35mm, 78΄),τα οποία απέσπασαν πολλαπλές διακρίσεις στην Ελλάδα και τοεξωτερικό)

με τίτλο «Οικογένεια / Εσωτερικά τοπία» διοργανώνει ο πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 5 Ιουνίου.

«Εσωτερικό τοπίο: η γεωγραφία ενός σπιτιού; Τα έπιπλα, τα αντικείμενα που ορίζουν το σπίτι μας; Το ψυχολογικό τοπίο των προσώπων; Η ροή του χρόνου ως τοπίο; Οι στιγμές ως τοπίο; Η σιωπή ως τοπίο; Η θέα από το τζάμι ως τοπίο; Μια γιορτή; Οι ήχοι της πολυκατοικίας; Το απροσπέλαστο εσωτερικό τοπίο ενός σπιτιού που δεν μπορούμε πια να διαβούμε το κατώφλι του;»

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων δημιουργικού ντοκιμαντέρ στο Karakepelis-KET5ΚΕΤ την περίοδο 2014- 2015, ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρακέπελης και μια ομάδα έμπειρων συναδέλφων του καθοδηγούν έναν δεύτερο σεμιναριακό κύκλο δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Το σεμινάριο θα ασχοληθεί με όλα τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας μεσαίου μήκους και θα πλαισιωθεί από ένα επιτελείο επαγγελματιών διδασκόντων όλων των ειδικοτήτων, με σκοπό τη δημιουργία μιας ταινίας μεσαίου μήκους από κάθε συμμετέχοντα. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν επισκέψεις στα συνεργαζόμενα studio ήχου και εικόνας. Μετά το τελικό στάδιο του μοντάζ, το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί στο ΚΕΤ με μια δημόσια προβολή των έργων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Μέσα από έναν ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων (προβολές σημαδιακών έργων του είδους, εισήγηση στη συγγραφή σεναρίου, εισήγηση στις τεχνικές της λήψης εικόνων, της ηχοληψίας, του φωτισμού, του μοντάζ) και πρακτική εξάσκηση, οι συμμετέχοντες καλούνται να εντρυφήσουν στους κώδικες, τις τεχνικές και τα έργα του δημιουργικού ντοκιμαντέρ και να πραγματοποιήσουν με τη σειρά τους μια ταινία μεσαίου μήκους (διάρκειας 15-25 λεπτών) με θέμα το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Karakepelis-KET4

Μαζί με τον Χρήστο Καρακέπελη διδάσκουν: σενάριο και έρευνα η Νατάσα Σέγκου, διεύθυνση φωτογραφίας ο Βαγγέλης Κουλίνος και ο Διονύσης Ευθυμιόπουλος, επιμέλεια ήχου ο Ντίνος Κίττου και ο Στέφανος Ευθυμίου, μοντάζ ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, μοντάζ και σχεδιασμό ήχου η Περσεφόνη Μήλιου και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος. Μιξάζ και τελικός σχεδιασμός ήχου θα διδαχθούν στο tone studio του Κώστα Φειλακτίδη, post production, color correction και τελικό master της ταινίας στο studio 235.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους κινηματογραφιστές, σπουδαστές φωτογραφίας, κινηματογράφου, αλλά και ενδιαφερόμενους για το δημιουργικό ντοκιμαντέρ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο: [email protected] και στο: 213 00 40 496