Κινηματογράφος

Η βασίλισσα της γραφομηχανής

Το ντοκιμαντέρ «Καίτη Φλώρου, η βασίλισσα της γραφομηχανής» του Προκόπη Δάφνου, μια αφήγηση για την κ. Καίτη Φλώρου που από απλή δακτυλογράφος σε ένα γραφείο κομπάρσων, ειδικεύτηκε στη δαχτυλογράφηση θεατρικών έργων και σεναρίων

και από το γραφείο της πέρασε όλος σχεδόν ο ελληνικός κινηματογράφος, προβάλλεται απόψε Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 20. 30 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο Προκόπης Δάφνος καταξιωμένος, έμπειρος και βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας με περισσότερα από 35 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, συνεχίζει δημιουργώντας, από το 1989, ντοκιμαντέρ για τους τεχνικούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου καταγράφοντας μέσα από τις μαρτυρίες τους αυτή τη σημαντική περίοδο για την έβδομη τέχνη στη χώρα. Μέσα από την κάμερά του, τις πολλές και διαφορετικές συνεντεύξεις και ντοκουμέντα που αποτυπώνει διαφυλάσσει την ιστορία του ελληνικού σινεμά και αποκαλύπτει άγνωστες, στο πλατύ κοινό, ιστορίες ανθρώπων που αγάπησαν και στήριξαν την ελληνική ταινία.

FLOROU KAITH 1C
Η Καίτη Φλώρου ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του ΄50 από ένα γραφείο κομπάρσων σαν απλή δακτυλογράφος. Έξυπνη, δραστήρια δημιουργική και ανήσυχο πνεύμα ειδικεύτηκε στη δαχτυλογράφηση θεατρικών έργων και σεναρίων. Από το γραφείο της πέρασε όλος σχεδόν ο Ελληνικός κινηματογράφος. Σύντομα άρχισε να επεμβαίνει και στα σενάρια και να γίνεται η πρώτη θεατής – κριτής του κάθε έργου. Έτσι καθιερώθηκε σαν αναπόσπαστο και απαραίτητο μέλος της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Ο Προκόπης Δάφνος για την ταινία του Καίτη Φλώρου, Η βασίλισσα της γραφομηχανής έλαβε Τιμητική Διάκριση στο 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2014.

 

K.Florou sA

 

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στις 20:30
Προβολή ντοκιμαντέρ
Καίτη Φλώρου, Η βασίλισσα της γραφομηχανής
Προλογίζει: ο σκηνοθέτης Κώστας Βρεττάκος

Copyright 2014
Διάρκεια: 60΄
Πρωτότυπη Γλώσσα: Ελληνική

Συντελεστές
Σκηνοθεσία- Παραγωγή: Προκόπης Δάφνος
Διεύθυνση Φωτογραφίας – Ηχοληψία: Προκόπης Δάφνος
Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας
Μουσική Επιμέλεια: Άννα Πασχαλίδου

Αίθουσα: Κινηματογράφος
Τιμή εισιτηρίου 3€