Κινηματογράφος

Οι νικητές των Bafta

Στον τριαντατριάχρονο Έντι Ρέντμεϊν, απονεμήθηκε χθες βράδυ το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία «Η Θεωρία των Πάντων» κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων Bafta, που έγινε στο Λονδίνο και τα οποία θεωρούνται τα αγγλικά Όσκαρς.


Ο Ρέντμεϊν, ηθοποιός ήδη βραβευμένος με ένα Ολίβιε και ένα Τόνι, δήλωσε : «ήταν μια από τις ωραιότερες βραδιές της ζωής μου», ευχαριστώντας την οικογένεια Χόκινγκ για την εμπιστοσύνη, την γενναιοδωρία και την ευγένεια. Έκανε επίσης λόγο για την μεγάλη δύναμη που μπορεί να δώσει μια γεμάτη και παθιασμένη ζωή. Το φιλμ απέσπασε και το τρίτο βραβείο σεναρίου.
Καλύτερη ταινία ανακηρύχθηκε το «Boyhood» και ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ τιμήθηκε ως ο καλύτερος σκηνοθέτης.

 

τζουλιαν μουρ
Η Τζούλιαν Μουρ κέρδισε τον τίτλο του πρώτου γυναικείου ρόλου για την ταινία Still Alice

Tο βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου δόθηκε στον Τζέι Κέι Σίμονς για το Whiplash. Ο ηθοποιός ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη για το «δώρο αυτού του χαρακτήρα». Η ταινία απέσπασε επίσης τα βραβεία μοντάζ και ήχου.

bafta 4
Το The Grand Budapest Hotel απέσπασε τα βραβεία σεναρίου, κουστουμιών, μουσικής, μακιγιάζ και production design.
Βραβείο Ντοκιμαντέρ δόθηκε στο Citizenfour,  Κινουμένων Σχεδίων στην ταινία LEGO και  Μη Αγγλόφωνης Ταινίας στο φιλμ Ida

 

ida

Η απονομή έγινε στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, με οικοδεσπότη τον Στίβεν Φράι.

 

Μάνια Ζούση