Κινηματογράφος

Οι ελληνικές πρεμιέρες στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Όπως κάθε χρόνο, οι πρεμιέρες θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των θεατών, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη ταινίες που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Συνολικά επτά ταινίες θα παρουσιαστούν σε πρώτη προβολή στη διοργάνωση.

Ο Βαγγέλης Μουρίκης στη Νορβηγία του Γιάννη Βελσεμέ

Ο Βαγγέλης Μουρίκης στη Νορβηγία του Γιάννη Βελσεμέ

 

Η Νορβηγία του Γιάννη Βεσλεμέ, αφηγείται την περιπέτεια ενός φωτοφοβικού βρυκόλακα (Βαγγέλης Μουρίκης) ως τα έγκατα της Γης.

 

Forget Me Not του Γιάννη Φάγκρα

Forget Me Not του Γιάννη Φάγκρα

 

Γυρισμένο στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, στην Αλάσκα και τη Νέα Ορλεάνη, το Forget Me Not του Γιάννη Φάγκρα εστιάζει στην ιστορία δυο εραστών στην άκρη του κόσμου – στους βασικούς ρόλους οι Αλίκη Δανέζη–Κνούτσεν και Γιάννης Στάνκογλου.

 

Η εκδίκηση του Διονύσου του Δημήτρη Κολλάτου

Η εκδίκηση του Διονύσου του Δημήτρη Κολλάτου

 

Στρέφοντας το βλέμμα στην Ελλάδα του σήμερα, ο Δημήτρης Κολλάτος καταθέτει τη δική του οπτική στην ταινία Η εκδίκηση του Διονύσου.

 

"Πολκ" των Βλαδίμηρου Νικολούζου και Νίκου Νικολόπουλου

“Πολκ” των Βλαδίμηρου Νικολούζου και Νίκου Νικολόπουλου

 

Η ταινία Πολκ των Βλαδίμηρου Νικολούζου και Νίκου Νικολόπουλου πραγματοποιεί ένα ταξίδι μέσα από το χρόνο και τη μνήμη με αφορμή την ιστορικής σημασίας δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ.

 

"Ως το κόκκαλο" του Θοδωρή Κουτσάφτη,

“Ως το κόκκαλο” του Θοδωρή Κουτσάφτη,

 

Με φόντο το Παρίσι στην ταινία Ως το κόκκαλο του Θοδωρή Κουτσάφτη, μια γυναίκα αγωνίζεται να αποκαταστήσει την αλήθεια με αφορμή μια πλεκτάνη.

 

"Βασίλισσα Αντιγόνη" του Τηλέμαχου Αλεξίου

“Βασίλισσα Αντιγόνη” του Τηλέμαχου Αλεξίου

 

Δέσμια μιας σκληρής καθημερινότητας η πρωταγωνίστρια της ταινίας Βασίλισσα Αντιγόνη του Τηλέμαχου Αλεξίου ταυτίζεται με την Αντιγόνη του Σοφοκλή, ακολουθώντας μια αβέβαιη διαδρομή.

 

Dark Illusion (2)

Αντιμέτωπος με εύθραυστες προσωπικές ισορροπίες, βρίσκεται ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας Dark Illusion του Μάνου Καρυστινού.