Κινηματογράφος Οι δημιουργοί γράφουν

«Η Αθήνα από κάτω» και η χρηματοδότηση των πολιτών

Ο σκηνοθέτης Τάκης Μπαρδάκος άρχισε πριν από τρία χρόνια να κινηματογραφεί στις γειτονιές της Αθήνας το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων. Μια ταινία για τα θύματα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, την φτωχοποίηση, την ανεργία και την εξαθλίωση.


Το project της ταινίας έχει ενταχθεί στην πλατφόρμα CROWDFUNDING της PRAKSIS – UNE UP για χρηματοδότηση από τους ίδιους τους πολίτες μέσω διαδικτύου, ένα πρόγραμμα ΣΤΉΡΙΞΗΣ δράσεων από τα κάτω που θα δημοσιοποιηθεί άμεσα.

 

3_POSTERS_APOKATO-p2

Πως ξεκίνησα

«Πριν από τρία χρόνια, ξεκίνησα την προσπάθεια να αποτυπώσω με την κινηματογραφική μου κάμερα τους κάτω, τους εαυτούς μας αλλιώς… να βγάλω στο φως γκρίζες ζωές να πουν την ιστορία τους, γιατί στην κρίση είναι οι άνθρωποι που πρέπει να φαίνονται και οι φωνές τους να ακούγονται …
Η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα στη χώρα μας την Ελλάδα έχει ισοπεδώσει ανθρώπους και καταστάσεις και εξαιτίας της, είναι σχεδόν αδύνατη η ανεξάρτητη παραγωγή κινηματογραφικών έργων, με την ανεργία να ξεπερνάει το 90% στον δικό μας κλάδο, των οπτικοακουστικών.
Όμως παρόλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες, τολμάμε, προσπαθούμε και δημιουργούμε μια ταινία χωρίς οικονομική στήριξη, ένα πραγματικά ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ. Μια παραγωγή πολιτισμού κι ελπίδας, που δεν έχει σκοπό το κέρδος, αλλά να δώσει φωνή στα βουβά θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης και των μνημονίων.

 

Η ταινία δεν έχει οικονομικές πλάτες ούτε υποστήριξη από κανάλια ή δημοσιογραφικά συγκροτήματα. Πολλοί συνάδελφοι συνεργάστηκαν και συνεργάζονται σε αυτήν την ανθρώπινη προσπάθεια χωρίς οικονομικό όφελος και αρκετοί φίλοι με δωρεές μας στήριξαν ώστε να φτάσουμε ως εδώ.
Τα γυρίσματα έγιναν το διάστημα από το 2012 – 2015 στις γειτονιές της Αθήνας»

Τάκης Μπαρδάκος