Κινηματογράφος Παιδί

Ένας «Λαβύρινθος» στην Ολυμπία

Ένα εφηβικό θρίλερ με θέμα τον κυβερνοχώρο ανοίγει φέτος το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στις 28 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την βέλγικη ταινία «Λαβύρινθος» του Douglas Boswell, που θα προβληθεί

ταυτόχρονα και σε δέκα πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.


To θέμα της ταινίας είναι άκρως επίκαιρο αφού επικεντρώνεται στην σχέση εφήβων και κυβερνοχώρου σε μια εποχή που οι νέοι περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπαίνοντας στο διαδίκτυο και επικοινωνώντας online. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρη Σπύρου, πρόκειται για το καλύτερο θρίλερ που έχει γυριστεί ως σήμερα γι’ αυτές τις ηλικίες.

Η πανελλαδική πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στον Πύργο, στο κινηματοθέατρο “Απόλλων” -“καρδιά” των προβολών του Φεστιβάλ Ολυμπίας –στις 11 το πρωί της Κυριακής 29 Νοεμβρίου. Ο «Λαβύρινθος» θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

poster 18th Olympia Festival
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 10-16 Δεκεμβρίου, θα προβληθεί και στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα», στο πλαίσιο των καθιερωμένων προβολών του φεστιβάλ στην Αθήνα.

Το Νεανικό Πλάνο έχει αγοράσει τα δικαιώματα της ταινίας για την Ελλάδα και την Κύπρο.

labyrinthus2

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Frikke, ένα αγόρι δεκατεσσάρων ετών, λατρεύει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κι έχει αποκτήσει φήμη ειδικού. Μια μέρα, τον περιμένει μια συγκλονιστική έκπληξη: οι πρωταγωνιστές ενός παιχνιδιού δεν είναι εικονικές φιγούρες αλλά πραγματικά παιδιά της γειτονιάς του και αληθινά ζώα! Η ζωή τους έχει κατά μυστηριώδη τρόπο παγιδευτεί στο Λαβύρινθο του παιχνιδιού. Ο Frikke ξεκινάει μια κούρσα ενάντια στο χρόνο για να εντοπίσει τον εγκέφαλο αυτού του σκοτεινού και φρικτού παιχνιδιού. Κι όταν τον εντοπίζει δίνει ένα πολύπλοκο κι επικίνδυνο αγώνα για να τον εξουδετερώσει και να σώσει τις ζωές που διακυβεύονται στον κυβερνοχώρο.

labyrinthus3

Ο νεαρός Φλαμανδός σκηνοθέτης Douglas Boswell, γνωστός για τις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που σκηνοθέτησε («Δαβίδ» 60 επεισόδια, «Louis Louise» 50 επεισόδια, «Wittekerke» 30 επεισόδια, και «Elfenheuvel» 68 επεισόδια), εντυπωσίασε με την πρώτη μικρού μήκους ταινία του «Romance» η οποία κέρδισε πολυάριθμα διεθνή βραβεία και αγοράστηκε από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
Ο «Λαβύρινθος» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, η οποία εντυπωσιάζει με το θέμα της και την ατμόσφαιρά της. Έχει ήδη κερδίσει αρκετά βραβεία τόσο από τις κριτικές επιτροπές των ενηλίκων όσων και των παιδιών ως Καλύτερη Ταινία αλλά και για την ερμηνεία του Spencer Bogaert στο ρόλο του Frikke.

labyrinthus4

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ / Labyrinthus, Βέλγιο-Oλλανδία, 2014, διάρκεια 88΄
Επιστημονικής φαντασίας/Θρίλερ για εφήβους
(προτείνεται για ηλικίες +12 ως 99)
Σκηνοθεσία: Douglas Boswell
Σενάριο: Pierre De Clercq
Πρωταγωνιστούν: Spencer Bogaert, Eva Verlinden, Felix Maesschalck
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας για Νέους σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ (Σικάγο, Σάο Πάολο, Giffoni Ιταλίας κ.α).