Κινηματογράφος

«Χρυσή Αφροδίτη» στον Κοινό Παρανομαστή

Ο Κοινός Παρονομαστής, η πρώτη ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια, απέσπασε την Κυριακή το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Χρυσή Αφροδίτη) στο 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου.

Ο σκηνοθέτης παρευρέθηκε στην τελετή για να παραλάβει το βραβείο του.

O Κοινός Παρονομαστής, με πρωταγωνιστές τους Αντώνη Αντωνίου, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδη και Ρένος Χαραλαμπίδη, επικεντρώνεται στην τυχαία συνάντηση τεσσάρων άντρων σε ένα καφενείο και σε μια συζήτηση γύρω από τα δύο φύλα.

Η ταινία ξεκινά από την Κύπρο το ταξίδι της σε διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων τα: Ελληνικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, Ελληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου, Ελληνικό Φεστιβάλ Αυστραλίας και Πελοποννησιακό Κορινθιακό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Σύνοψη:

Τέσσερις άνδρες συναντιούνται τυχαία σε ένα καφενείο και μία ζωηρή συζήτηση για τα δύο φύλα ξεκινά. Για τον κύριο Πλάτωνα (Αντώνης Αντωνίου) η γυναίκα εκπροσωπεί κάτι το ιερό το οποίο ενσαρκώνεται στο πρόσωπο της κόρης του. Για τον Δημήτρη (Ρένος Χαραλαμπίδης) η γυναίκα είναι το εισιτήριο για μια ήσυχη και όμορφη ζωή που του εξασφαλίζει η αρραβωνιαστικιά του. Για τον Αλέξανδρο (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) το δεύτερο φύλο προσεγγίζεται κυρίως πλατωνικά, κι έτσι δηλώνει ερωτευμένος με μια κοπέλα που δεν έχει γνωρίσει ακόμα από κοντά. Για τον Νίκο (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες είναι δόλιες, όπως για παράδειγμα η κοπέλα με την οποία σχετίζεται και που ανακάλυψε ότι παντρεύεται. Είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, που φαινομενικά δεν υπάρχει τίποτα κοινό. Εκτός από τον παρονομαστή που τους έχει διαφύγει, παρ’ όλο που τους απασχολεί όσο τίποτα.

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Σωτήρης Τσαφούλιας

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αντώνης Αντωνίου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Μαρκέλλα Γιαννάτου

Στους κινηματογράφους το Δεκέμβριο από τη Feelgood Entertainment