Κινηματογράφος

Bελόνα και κλωστή ποτισμένες εκδίκηση

Το 2015 φαίνεται να είναι η χρονιά της. Ο λόγος για την βραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιό Kate Winslet, που επιστρέφει δυναμικά στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες με τουλάχιστον τρεις ταινίες. Μία από αυτές, με τίτλο

The Dressmaker, ολοκλήρωσε το βασικό κύκλο γυρισμάτων της πριν από μερικές ημέρες.  Με αφορμή το γεγονός, ο Guardian δημοσίευσε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του φιλμ στην οποία η Winslet, στον ρόλο της  Tilly Dunnage, επιστρέφει με μια ραπτομηχανή στο χέρι και κομψότητα που παραπέμπει στην Ευρώπη των 50s, στην πατρίδα της ηρωίδας της, την Αυστραλία.

Εκεί,ως Tilly, θα πάρει την εκδίκησή της για όσους την αδίκησαν χρόνια πριν, όταν αναγκάστηκε να αφήσει την πόλη της σε ηλικία δέκα ετών.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Jocelyn Moorhouse (A Thousand Acres), αποτελεί μεταφορά του, βραβευμένου στην Αυστραλία και ομότιτλου με το φιλμ, μυθιστορήματος της Rosalie Ham. Συμπρωταγωνιστές της Winslet, μεταξύ άλλων, είναι η Judy Davis (Στην Ρώμη με Αγάπη) και ο Liam Hemsworth (Αγώνες Πείνας).

Αναμένουμε να δούμε λοιπόν, αν το The Dressmaker καταφέρει να μας πείσει για το πως μια βελόνα και μια κλωστή ποτισμένες στην εκδίκηση, μπορούν να φέρουν ακόμα και το χάος.

Χρήστος Καρανάτσης

Πηγή: Guardian

Φώτο: NIXco