Κινηματογράφος

Αυτόχειρες Παρθένοι στην ταράτσα

Το σκοτεινό και ομιχλώδες σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σοφία Κόπολα με την ονειρική αισθητική και την ασφυκτική ατμόσφαιρα παρουσιάζει την πρώτη Τετάρτη του Αυγούστου το Sssh! Silent Movies στην ταράτσα του Bios.

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, επιμελείται τις ταινίες και τη μουσική, θα έρθει αντιμέτωπος με το ιδιοφυές soundtrack της ταινίας από τους Air, δεκαπέντε χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία της ταινίας.

Οι Αυτόχειρες Παρθένοι (Virgin Suicides, 1999) σε σκηνοθεσία και σενάριο της Σοφία Κόπολα (Sofia Coppola) είναι μια ταινία που αφηγείται τις σύντομες ζωές πέντε έφηβων αδερφών μιας μεσοαστικής οικογένειας των αμερικανικών προαστίων. Βασισμένη στο βιβλίο του Τζέφρεϊ Ευγενίδη, η ταινία τοποθετείται στο Ντιτρόιτ της δεκαετίας του 70.

TheVirginSuicides2

Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της μικρότερης αδερφής, οι αδελφές μπαίνουν υπό στενή επιτήρηση από τους γονείς, που σταδιακά γίνεται πλήρης απομόνωση εντείνοντας την κατάθλιψη και την εσωστρέφεια, μεγαλώνοντας την καταστροφική μελαγχολία της οικογένειας.

VirginSuicides4

Το BIOS και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος παρουσιάζουν για 5η συνεχόμενη χρονιά το μοναδικό πρότζεκτ των Sssh! Silent Movies. Θερινές προβολές στην ταράτσα του BIOS με τη συνοδεία επιλεγμένων μουσικών set και τη θέα της Ακρόπολης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ζητήσεις τα μαγικά ακουστικά που θα σου επιτρέψουν να απολαύσεις αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Τετάρτη 5 Αυγούστου –
ΒΙΟS Terrace
Ακουστικά: 2 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21.15