Κινηματογράφος

132 σκηνοθέτες στο Bios για μια ταινία μικρού μήκους

onefilm-project-logo.png

Όχι ένας ούτε δύο, αλλά 132 σκηνοθέτες υπογράφουν την μικρού μήκους ταινία one film_project, που προβάλλεται το Σάββατο 12 Ιουλίου στο Bios.

Το one film_project είναι το αποτέλεσμα ενός συμμετοχικού project με πολλές ματιές και πολλές φωνές που λένε μία ιστορία. Ένα project που ξεκίνησε online και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 132 χρηστών του Instagram. Το onefilm_project ξεκίνησε ως πείραμα, ως τρόπος να δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η συλλογική ματιά, πόσο μια σκυταλοδρομία έργων μπορεί να δώσει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα, λένε οι διοργανωτές του πρωτότυπου εγχειρήματος Ράνια Διβάνη και Δημήτρης Μιχαηλίδης.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους που κάθε της πλάνο έχει γυριστεί από έναν διαφορετικό σκηνοθέτη μέσω της πλατφόρμας του Instagram, χωρίς κανένας από αυτούς να γνωρίζει από πριν όλη την ιστορία. Ένα online work-in-progress.

«Ο κάθε instagram user, που αποφάσισε ότι θέλει να πάρει μέρος σε αυτό, γνώριζε απλά την ημέρα και την ώρα που έπρεπε να ανεβάσει τη δική του σκηνή σε ένα hashtag που φτιάξαμε ειδικά για την περίσταση, το #onefilm_project. Το σενάριο κρατήθηκε μυστικό. Κανείς τους δεν γνώριζε ολόκληρη την ιστορία, παρά μόνο τη δική του σκηνή», εξηγεό ο Δημήτρης Μιχαηλίδης.

Συγκεντρώθηκε έτσι μια αλυσίδα ακατέργαστου υλικού και όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε, έγινε το μοντάζ των πλάνων. Στη συνέχεια τρεις Έλληνες μουσικοί ανέλαβαν να ντύσουν τις εικόνες με ήχους. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το onefilm_project.

Η πρεμιέρα του το Σάββατο, στις 20.30, στο «Bios», Πειραιώς 84, με ελεύθερη είσοδο και μετά πάρτι στη φημισμένη ταράτσα.