Εικαστικά

«Σπάνιος ναι… Μόνος όχι!». Έκθεση στη μνήμη της Κατερίνας Λάμπρου

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Λάμπρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οζώδους Σκληρύνσεως, με θέμα: «Σπάνιος ναι… Μόνος όχι!» παρουσιάζεται από την Παρασκευή 15 Μαΐου

στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Οζώδους Σκληρύνσεως (Ε.Ε.Ο.Σ.) και της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠA.).

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης. Πριν τα εγκαίνια και ώρα 17:30 θα προηγηθεί ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση σχετικά με την πάθηση καθώς και καίρια θέματα που απασχολούν τη διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπευτική αντιμετώπιση της Οζώδους Σκληρύνσεως.

014

Όσον αφορά την καλλιτέχνη, η σύντομη ζωή της Κατερίνας Λάμπρου ήταν συνδεδεμένη με την Οζώδη Σκλήρυνση την οποία αντιμετώπισε από βρέφος έως τον πρόωρο χαμό της στις 28 Ιουνίου του 2009. Η Ε.Ε.Ο.Σ., η Π.Ε.Σ.ΠΑ. και το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμούν την Κατερίνα Λάμπρου μέσα από την έκθεση ζωγραφικής της με τίτλο «Σπάνιος ναι… Μόνος όχι!». Άλλωστε, τόσο εκείνη όσο και η οικογένειά της αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των ατόμων με σπάνιες παθήσεις και πέτυχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού μέσα από πληθώρα δράσεων.

Η ημέρα αυτή, 15η Μαΐου, είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση των ασθενών, των επαγγελματιών υγείας αλλά και του ευρύτερου κοινού αναφορικά με την σπάνια πάθηση, Οζώδη Σκλήρυνση. Επιστήμονες θα ενημερώσουν σχετικά με την πάθηση και οι ασθενείς και οι οικογένειες τους θα ενωθούν για να μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους.

Info

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται πως οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Διάρκεια έκθεσης: 15/5/2015 – 19/7/2015

Τρίτη έως Κυριακή: 10:30-20:00, Δευτέρα 10:30-14:30.

Τηλ. 210 – 9469684