Εικαστικά

Rocky Days στην Ύδρα από τον Αλέξη Βερούκα

Η ατομική έκθεση του Αλέξη Βερούκα με τίτλο “Rocky Days” εγκαινιάζεται το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 στις 20.30 στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η νέα ζωγραφική ενότητα του Αλέξη Βερούκα, αποτελείται από δέκα έργα μεγάλων διαστάσεων που ολοκληρώθηκαν από το ζωγράφο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου στο Παρίσι.

Πρόκειται για ένα προσωπικό ημερολόγιο στιγμών και καταστάσεων μέσα στο οποίο η στιλπνή μνήμη της θερινής Ύδρας -τόπο παραθερισμού και εργασίας του καλλιτέχνη- συναντάται εικονολογικά, σημειολογικά και συμβολικά με ιστορικά επεισόδια πχ η Καταστροφή της Πομπηϊας, αλλά και με την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική ελληνική και παγκόσμια πραγματικότητα όπως η σφαγή στη Συρία και στο Ιράκ.

Το βλέμμα του καλλιτέχνη διαπερνά σαν οξεία λεπίδα το προαιώνιο τοπίο του βράχου της Ύδρας για να σταθεί εν τέλει στις “Ημέρες των Βράχων” ενός απειλητικού και τελούντος σε εκκρεμότητα σύμπαντος.

veroucas_1

Την διοργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου και την επιμέλεια η Ίρις Κρητικού.

Πληροφορίες

Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, Λιμάνι Ύδρας

Τηλ.: 22980 52355

Ώρες λειτουργίας: 09.00-16.00 & 19.30-21.30