Εγκατάσταση Εικαστικά

«Removement». Με συμβολική αφετηρία τη Σαντορίνη

Η έκθεση «Removement», που εγκαινιάζεται το Σάββατο 13 Ιουνίου, είναι το εικαστικό γεγονός του φετινού, δεύτερου, φεστιβάλ Santorini Arts Factory. Η έκθεση, που γίνεται στο αναπαλαιωμένο εργοστάσιο Τομάτας «Δ. Νομικός» στη Βλυχάδα Σαντορίνης

και θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου, σε επιμέλεια και καλλιτεχνική διεύθυνση Μαρίας Βασαριώτου, αποτελεί μία απόπειρα να συνδεθούν έννοιες, εικόνες, ήχοι, φως και σώματα, δημιουργώντας μία νέα πρωτοποριακή γλώσσα συντεθειμένη από fine & visual arts. Πρόκειται για μια έκθεση που στοχεύει στην ερμηνεία, απόδοση και συνθετική παρουσίαση της κίνησης και της μεταβολής στους τόπους που παρουσιάζεται.

eikastika (2)

Η Σαντορίνη αποτελεί την πρώτη συμβολική αφετηρία για το «Removement», καθώς το ίδιο το νησί γεννά συνθήκες ταυτόσημες με την αέναη κίνηση και μεταβολή. Η κινητικότητα του υπεδάφους, η μεταμόρφωση του τοπίου και η αναδιαμόρφωση του σχήματος του νησιού, οι μετακινήσεις πληθυσμών από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα, αλλά και η άνευ προηγουμένου τουριστική ροή τα τελευταία χρόνια, καθιστούν τη Σαντορίνη έναν τόπο με διάχυτη την αίσθηση της διαρκούς άφιξης, αναχώρησης, κίνησης και μεταβολής.

Στον εικαστικό κύκλο του «Removement» θα παρουσιαστούν δύο ατομικές εκθέσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών, του Zilvinas Kempinas που έχει αναγνωριστεί από το περιοδικό Art Review Magazine ως ένας από τους 25 καλύτερους, σύγχρονους, δυναμικότερους και ανερχομένους καλλιτέχνες παγκοσμίως, και η ατομική έκθεση με τίτλο «STILL» του Έλληνα Γιώργου Μαραζιώτη.

eikastika

Επίσης, η Ελληνίδα εικαστικός Στέλλα Μπολωνάκη παρουσιάζει μία insitu φωτιστική εγκατάσταση με τίτλο «Time Slots» καθώς και το video-art «Removement». Τέλος, η Γεωργία Δαμιανού, η Όλγα Μπογδάνου, η Άννα Μαρία Σαμαρά και φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας, συμμετέχουν με μία συνεργατική εγκατάσταση (installation) εσωτερικού χώρου και μία εγκατάσταση εξωτερικού χώρου.

Οι προτάσεις της επιμελήτριας και τα έργα των συμμετεχόντων εικαστικών είναι μοναδικά, προτάθηκαν δε, εκτελούνται και παρουσιάζονται αποκλειστικά στα πλαίσια του συγκεκριμένου εικαστικού κύκλου στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διάρκειας της έκθεσης “Removement”.

Επιμέλεια και καλλιτεχνική διεύθυνση | Removement: Μαρία Βασαριώτου

Μια παραγωγή του SAF | Santorini Arts Factory

Info

Έναρξη 13 Ιουνίου

Διάρκεια: Έως 20 Σεπτεμβρίου