Εικαστικά

Ψηφιακή σπουδή στο γυμνό

Η απεικόνιση του γυμνού μέσα από τις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες είναι το νέο αντικείμενο έρευνας της Atopos, το οποίο εγκαινιάζεται την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014.

Πρόκειται για ένα εκτενές αφιέρωμα – έρευνα εν εξελίξει, με τον τίτλο Unlocked, γύρω από το γυμνό ανθρώπινο σώμα και το πως αυτό αποτυπώνεται από τη νέα γενιά καλλιτεχνών του Tumblr και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα. Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας θα παρουσιαστεί στην ειδική έκδοση της Atopos με τίτλο Unlocked, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη la Gaîté lyrique στο Παρίσι και θα κυκλοφορήσει το 2015.

 

Atopos Unlocked - David Marinos 1

Βασικό κομμάτι του προγράμματος αποτελεί μια μορφή Open Studio με τον τίτλο Occupy Atopos. Στο πλαίσιο μιας σειράς μηνιαίων επισκέψεων, καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο project θα καταλαμβάνουν το Open Studio, δημιουργώντας πρωτότυπα έργα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τη δουλειά τους μέσα από portfolios και installations και να παρακολουθήσουν από κοντά τα στάδια έρευνας του νέου εγχειρήματος του οργανισμού.

 

Atopos Unlocked - David Marinos 3

Το Occupy Atopos εγκαινιάζεται με τη συμμετοχή του Ελληνοουκρανού David Marinos. O δεκαεξάχρονος David Marinos γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1998 και ανακάλυψε το πάθος του για τις εικαστικές τέχνες, το κολάζ και τη φωτογραφία σε αρκετά μικρή ηλικία. Χαρακτηριστικό στοιχείο της δουλειάς του αποτελεί το ενδιαφέρον το του για το χρώμα, τη φόρμα και κυρίως για το ανθρώπινο σώμα.

Πληροφορίες

ATOPOS

Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο

Εγκαίνια Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 // 19:00-23:00 (παρουσία καλλιτέχνη)

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

5, 12, 19 Νοεμβρίου // 14:00-22:00

Είσοδος ελεύθερη

Φωτογραφίες: David Marinos