Εικαστικά

“Ό,τι ακούν τα μάτια” του Γιώργου Μπαρδάκα

Πειραματιζόμενος με διάφορες τεχνικές, ο Γιώργος Μπαρδάκας, ασχολείται τα τελευταία χρόνια ερασιτεχνικά με την ζωγραφική, ωστόσο είναι φανερό πως διαθέτει κάτι από το πατρογονικό κύτταρο του επίσης ερασιτέχνη ζωγράφου και γιατρού παππού, που φέρει το όνομά του. Με εμφανή επίσης την αξιοσύνη των χεριών και του κοφτερού μυαλού του πατέρα του, συνδυάζει τη ζωγραφική με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, προσπαθώντας να δώσει την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων.

Έως και τις 5 Ιουλίου θα εκθέτει έργα του με τίτλο «Ό, τι ακούν τα μάτια» στο [email protected], Πατριάρχου Ιωακείμ 36.

Η θάλασσα υπήρξε το ερέθισμα στην εικαστική του έκφραση. Ταξίδεψε με καράβια,  ονειρεύτηκε, σταμάτησε τον χρόνο μέσα σε ξύλα παλιά, άμμο, σχοινιά, καρφιά, σύρματα, κόλλες και χρώματα. Συνέθεσε, έδεσε, κάρφωσε, κόλλησε, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην αρμονία και στην αντίθεση.

Ο Γιώργος Μπαρδάκας είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και κατέχει τίτλο σπουδών στον τομέα Αεροπορικές και Τουριστικές επιχειρήσεις. Επί μακρόν εργάστηκε ως Marketing Director στο Concorde Voyages (Tour operator specialized in France – Executive representative Tourism Internationale Francaise)

Έχει στο ενεργητικό του προσωπική έκθεση (ΕΝΟΤΗΤΕΣ {3}) στο Θουκυδίδειο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, συμμετοχή σε ομαδική έκθεση (17 moments) στη γκαλερί ARTSHOT Ακρόπολη και έργα του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές.

Μ. Ζ