Εικαστικά Οι δημιουργοί γράφουν

Μια αυτοβιογραφία του ελάχιστου

«Το Eleni is bored again είναι ένα αυτοβιογραφικό project, που κυρίως μέσα από σκίτσα αλλά και από κάποια γραπτά προσπαθεί να μιλήσει στην καρδιά των ανθρώπων», γράφει στο artplay. gr με αφορμή την έκθεσή της Eleni is bored again στο Hoxton την 1η Δεκεμβρίου, η 26χρονη σκιτσογράφος Ελένη Τωμαδάκη, που μετά από δυο ταινίες animation που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στο εξωτερικό, επιστρέφει στις ιστορίες των σκίτσων που πάντα αγαπούσε.

«Πιστεύω πως όσο ποιο βαθιά κοιτάξουμε μέσα μας, τόσο ποιο ίδιοι είμαστε. Μέσα από την δικιά μου αποδόμηση προσπαθώ να επικοινωνήσω και να συνδεθώ με τον κόσμο. Όσον αφορά την τεχνική και τα υλικά που χρησιμοποιώ για να πετύχω αυτή τη σύνδεση, προσπαθώ να τα μειώνω στο ελάχιστο. Αυτό επειδή πιστεύω πως είναι πολύ εύκολο για τους ανθρώπους να μπερδεύονται και να επικεντρώνονται σε άλλα πράγματα και όχι στα συναισθήματα τους. Δεν θέλω οι άνθρωποι να χρειάζεται να έχουν ακαδημαϊκές, ιστορικές ή άλλου τύπου γνώσεις για να συνδεθούν με την τέχνη μου. Θέλω απλά να τη νιώθουν».

Ελένη Τωμαδάκη

prosklisi 150-01

Η έκθεση Eleni is bored again εγκαινιάζεται στο Hoxton, Βουτάδων 42 στο Γκάζι, την 1η Δεκέμβρη και διαρκεί έως 31 Γενάρη