Εικαστικά Φωτογραφία

Κωστής Φωκάς μέχρι τις 18 Μαρτίου στο Atopos Unlocked

H έκθεση του φωτογράφου Κωστή Φωκά στο πλαίσιο του προγράμματος Atopos Unlocked και του residency Occupy Atopos παρατείνεται μέχρι και την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015.

Tο πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από τη νέα έρευνα της Atopos γύρω από την απεικόνιση του γυμνού σώματος από τη νέα γενιά καλλιτεχνών του Tumblr και των social media. Μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στη έρευνα αυτή με τον τίτλο Unlocked θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τη La Gaîté lyrique στο Παρίσι το 2015.

47b52740-a78f-4cb3-8e35-80d7f3df3d33

Ο Φωκάς δημιουργεί μια σειρά από νέα φωτογραφικά έργα εμπνευσμένα από τη θεματική του Unlocked, τα οποία παρουσιάζονται ως μια σύνθεση από ιδιότυπες εγκαταστάσεις υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη. Στο πλαίσιο του residency κάθε Τετάρτη ο καλλιτέχνης φωτογραφίζει τα μοντέλα του με την έκθεση να παραμένει επισκέψιμη για το κοινό καθ’όλη τη διάρκεια της φωτογράφισης.

Παράλληλα, με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας της, η Atopos «ξεκλειδώνει» τους χώρους και τις συλλογές της για το κοινό παρουσιάζοντας δημιουργίες του Βρετανού σχεδιαστή Craig Green καθώς και χάρτινα φορέματα της Atopos Paper Fashion collection. H παρουσίαση της συλλογής, η οποία περιλαμβάνει συλλεκτικά φορέματα των Issey Miyake, Helmut Lang, Maison Martin Margiela, Walter Van Beirendonck και Hussein Chalayan, το Campbell Soup Dress after Andy Warhol, το Lisa Dress του Robert Wilson, το Yellow Pages Dress του Howard Hodgkin μεταξύ άλλων, θα εναλλάσσεται σε τακτά διαστήματα.

80a26ca4-7d0b-49bd-abca-ac1a74f323fb

Info

Κάθε Τετάρτη από τις 14:00 μέχρι τις 22:00

ATOPOS, Σαλαμίνος 72 , Μεταξουργείο, Αθήνα (πλησίον σταθμών Κεραμεικού και Μεταξουργείου)

Είσοδος ελεύθερη