Εικαστικά

Ιστορίες Αναγέννησης από τον ΝΕΟΝ στο Φεστιβάλ Αθηνών

Με την έκθεση Renaissance Stories συμμετέχει στην φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2015, ο ΝΕΟΝ Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης Δ. Δασκαλόπουλου, παρουσιάζοντας σε επιμέλεια Δημήτρη Παλαιοκρασσά, νέες παραγωγές έργων από Έλληνες καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πέντε σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί δημιουργούν καινούργια έργα, αντλώντας έμπνευση από μία ιστορική εγκατάσταση του Βλάσση Κανιάρη «Κουτσό» του 1974. Η ιστορία της υπαρξιακής μετανάστευσης του Κανιάρη –μια προσωπική οδύσσεια που υπερβαίνει θαυματουργά τις αντιξοότητες της εξόριστης ζωής του δημιουργού της– παρουσιάζει εκπληκτικές αναλογίες με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα.

Στην έκθεση Renaissance Stories συμμετέχουν οι: Δήμητρα Βάμιαλη, Κώστας Ιωαννίδης, Μάρω Μιχαλακάκου, Σάββας Χριστοδουλίδης και Αλέξανδρος Ψυχούλης.

NEON FA2

«Summerestimated (sometimes the wind blows cold)», 2015, Δήμητρα Βάμιαλη

«Για Πάντα» (Forever), 2015, Κώστας Ιωαννίδης

«Ελένη», 2015, Μάρω Μιχαλακάκου

«Proposal for a monument (For a new Doric order)», 2015, Σάββας Χριστοδουλίδης

«Ο Οίκτος είναι μια μορφή ευτυχίας», 2015, Αλέξανδρος Ψυχούλης

Ο ΝΕΟΝ στηρίζει το Φεστιβάλ Αθηνών, επενδύοντας στη στήριξη και προώθηση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, και δίνει τη δυνατότητα σε Έλληνες καλλιτέχνες, μέσα από νέες παραγωγές, να πρωταγωνιστήσουν στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας μας.

info

Διάρκεια Έκθεσης | 08 Ιουνίου – 24 Ιουλίου 2015

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΚΤΙΡΙΟ Α

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Κυριακή 19.00 -23.00