Εικαστικά

In Flux στην Ελευσίνα

Με τη συμμετοχή εννέα διεθνών καλλιτεχνών, η έκθεση In Flux που λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα και στο Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Κανελλόπουλος ( 20.30 ) φέρνει στο προσκήνιο την ιδέα

ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και υπογραμμίζει το πώς ανταποκρίνονται και εμπλέκονται στις ραγδαίες πολιτικοκοινωνικές αλλαγές οι καλλιτέχνες.

Τα έργα των Bouillon Group και Ahmet Ogut εξερευνούν την πολύπλοκη σχέση ανατολής και δύσης σε σχέση με το αν μια χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι. Το έργο των Thomas Mailaender και Henk Wildshchok πραγματεύεται την μετανάστευση και το προσφυγικό ζήτημα καταδεικνύοντας το πώς αποτυπώνονται αυτά τα τεράστια θέματα με τους όρους των εικαστικών τεχνών σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα έργα των Emine Gozde Sevim, Emeric Lhuisset, Sergiy Lebedynskyy και Vlad Krasnoshchok αποκρυσταλλώνουν στιγμές διαμαρτυρίας και αντίστασης που έχουν ξεσπάσει σε μεγάλες πόλεις τα τελευταία χρόνια, ενώ η δουλειά της Αικατερίνης Γκεγκισιάν εξερευνά τους τρόπους κατασκευής των εθνικών ταυτοτήτων και την συγχώνευση παρελθόντος και παρόντος σε μεταβατικές εποχές.

Η έκθεση επιζητεί να παρουσιάσει την ευθραυστότητα των φαινομενικά παγιωμένων, ακατάλυτων, θεσμικών συστημάτων, το πόσο γρήγορα μπορεί να αποδομηθούν ή να καταρρεύσουν και την συχνά άμεση έλευση της αλλαγής.

Οι καλλιτέχνες προέρχονται από την Γεωργία, την Τουρκία, την Ουκρανία, την Γαλλία και την Ολλανδία, ενώ η Αικατερίνη Γεγησιάν είναι γεννημένη στην Ελλάδα. Την έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει η Shoair Mavlian της Tate Modern, συνοδεύει ένα δοκίμιο και ένας μικρός κατάλογος.

Ημέρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, Δευτέρα Κλειστά
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 13:00 & 18:00-21:30. Είσοδος ελεύθερη