Δρώμενο Εικαστικά

Οι γίγαντες του Λίβερπουλ

Τρεις γίγαντες κυκλοφορούν στους δρόμους του Λίβερπουλ, κάνοντας κυριολεκτικά άνω κάτω την πόλη. Οι κάτοικοι ωστόσο όχι μόνο δεν τρομάζουν, αλλά αντιθέτως ξεχύθηκαν στους δρόμους για να τους υποδεχθούν.

Πρόκειται για τρεις γιγαντιαίες μαριονέτες, που ξεπερνούν σε ύψος τα επτά μέτρα, και σύμφωνα με το BBCμόλις εμφανίστηκαν στην πόλη, περίπου 100.000 κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να τις καλωσορίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Οι μαριονέτες διηγούνται την ιστορία της πόλης κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου. Με την παρουσία τους μάλιστα άνοιξαν τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των εκατό ετών από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι μαριονέτες, μία γιαγιά, η εγγονή της και το σκυλάκι της κινούνται μέσα στην πόλη, με τη βοήθεια γερανών και χειριστών, και επισκέπτονται τα αξιοθέατα και τα μνημεία του Λίβερπουλ. Η γιαγιά γίγαντας αναζητά την εγγονή της και το σκυλάκι της.

Διεθνή βρετανικά μέσα, όπως το BBC, μεταδίδουν σχεδόν λεπτό προς λεπτό, σε απευθείας συνδέσεις την ιστορία των γιγάντων που διαδραματίζεται στους δρόμους του Λίβερπουλ.

Οι γιγάντιες μαριονέτες θα παραμείνουν στην πόλη μέχρι την Κυριακή, οπότε και θα αποχαιρετίσουν τους κατοίκους του Λίβερπουλ, καθώς θα απομακρύνονται πλέοντας στον ποταμό Mersey.

 

ΠΗΓΗ BBC

Φωτογραφία εξωφύλλου ©BBC