Εικαστικά

Η Clo’e Floirat στο Atopos Unlocked

Η Γαλλίδα Clo’e Floirat, ως δεύτερη συμμετέχουσα στο project Occupy Atopos θα «καταλάβει» την έδρα της Atopos παράγοντας πρωτότυπα έργα γύρω από τη νέα θεματική-έρευνα εν εξελίξει  με θεμα

την απεικόνιση του γυμνού ανθρωπίνου σώματος από τη σύγχρονη γενιά καλλιτεχνών του Tumblr και των social media.

Η Clo’e Floirat είναι κριτικός τέχνης και καλλιτέχνης. Συνδυάζει τη συγγραφή με τη ζωγραφική με κριτική διάθεση, καταλήγοντας σε αυτό που ονομάζει ηCloe Floirat - 512hours ίδια “drawing Crit’ writing”, και σχολιάζει με το δικό της ιδιόμορφο τρόπο γεγονότα από τον χώρο της σύγχρονης τέχνης και της επικαιρότητας.

Η δουλειά της αυτή δεν αποτελεί αυτοσκοπό, όπως σημειώνει η Βρετανίδα συγγραφέας Natalie Ferris, αλλά ένα μέσο που ενθαρρύνει ευρύτερες σκέψεις και σχολιασμό, ενεργοποιώντας το κριτικό πνεύμα που διαθέτει ο καθένας από εμάς.

Η Clo’e έχει σπουδάσει στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο (MA in Critical Writing in Art & Design, Royal College of Art) και στην Design Academy of Eindhoven στην Ολλανδία, είναι τακτική συνεργάτιδα διαφόρων καλλιτεχνικών εκδόσεων όπως το artpress, το Intramuros και το l’ Officiel Art, ενώ εδώ και πολλά χρόνια συνεργάζεται με τον Robert Wilson και τον Rufus Wainwright στη Νέα Υόρκη.

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 10 χρόνων λειτουργίας η Atopos «ξεκλειδώνει», παράλληλα, τους χώρους και τις συλλογές της για το κοινό παρουσιάζοντας δημιουργίες του Βρετανού σχεδιαστή Craig Green καθώς και χάρτινα φορέματα της Atopos Paper Fashion collection. H παρουσίαση της συλλογής, η οποία περιλαμβάνει συλλεκτικά φορέματα των Issey Miyake, Helmut Lang, Maison Martin Margiela, Walter Van Beirendonck και Hussein Chalayan, το Campbell Soup Dress after Andy Warhol, το Lisa Dress του Robert Wilson, το Yellow Pages Dress του Howard Hodgkin μεταξύ άλλων, θα εναλλάσσεται σε τακτά διαστήματα.

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηδιανάκης

Εγκαίνια Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, 20:00-23:00 (παρουσία καλλιτέχνη)
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 10 & 17 Δεκεμβρίου, 7 & 14 Ιανουαρίου, 14:00-22:00
ATOPOS, Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο

Είσοδος ελεύθερη