comics performance Εικαστικά Συνέδριο

Εντυπώσεις από το AthensCon 2016

Το διήμερο συνέδριο AthensCon 2016 των comics και της pop κουλτούρας άνοιξε τις πύλες του στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο. Από νωρίς επισκέπτες, cos- players, φωτογράφοι και εκθέτες, είχαν κατακλείσει τον χώρο.
Την Κυριακή, δεύτερη ημέρα της έκθεσης, ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος, καθώς αρκετοί  επανήλθαν με ανανεωμένη όρεξη για βόλτες και αγορές, ενώ οι  περισσότεροι cos- players του Σαββάτου, εμφανίστηκαν με νέες περσόνες την Κυριακή!

tromaras_efim
Στον δεύτερο όροφο, φιλοξενήθηκαν πολλοί από τους gamers και σε μία αρένα πάλης πραγματοποιούνταν συνεχώς αυτοσχέδιοι αγώνες. Ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους ήταν και ο Γιώργος Τρομάρας, ένας θρύλος  της Ελληνικής πάλης.

Την προσοχή του κοινού κέρδισε ο Fabio Celoni ο ιταλός σχεδιαστής της Disney, με τις γνωστές ιστορίες των αγαπημένων ηρώων του για μικρούς και μεγάλους, αλλά και προσωπικά του έργα που παρουσίασε στο Αθηναϊκό κοινό.

Rose-and-the-Demond-51

 

Ανάμεσα στους διεθνείς καλεσμένους ήταν και ο Chris Achilleos, βρετανός εικονογράφος και conseptual artist, γνωστός για τις δουλειές του, που ως επί το πλείστον έχουν fantasy θεματική. Η αφίσα του AthensCon 2016 είναι φέτος σχεδιασμένη από τον ίδιο.

defenders 2 page splash2
Την ομάδα των δημοφιλών φιλοξενουμένων Comicbook artists συμπληρώνει ο Erik Larsen, ένας από τους 7 αρχικούς ιδρυτές της Image Comics και δημιουργός του διάσημου Savage Dragon.

Ισχυρή παρουσία είχαν στο φετινό συνέδριο και οι comic writers, καθώς συμμετείχαν: ο Γάλλος συγγραφέας Cobeyran, γνωστός στην Ελλάδα από τη μεταφορά σε comic του videogame “Assasin`s Creed”, H Bénédicte Gourdon, δημιουργός της σειράς Signes, ο David Hine συγγραφέας με συνεργασίες σε όλες τις μεγάλες εταιρίες. Τους συγγραφείς comics στο φετινό Athens Con εκπροσώπησε ο Ron Marz, ο οποίος έχοντας επίσης συνεργαστεί με πολλές από τις μεγάλες εταιρίες έχει διακριθεί για την δουλειά του σε μεγάλους τίτλους  όπως το Witchblade, το Green Lantern και το Silver Surfer.
Δεδομένης της δημοφιλίας που έχει αποκτήσει το Cosplay στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσε να λείπει και μια βραβευμένη εκπρόσωπος του είδους ( ανάμεσα στους πολλούς επισκέπτες του συνεδρίου που συμμετείχαν ντυμένοι με τις στολές των αγαπημένων τους χαρακτήρων). Η 20χρονη Πολωνή  Calypsen Cosplay εντυπωσίασε με την εμφάνισή της.
nova1_by_calypsen-da69hav

Την ίδια ώρα πολλά καταστήματα με comics και action figures είχαν «εγκατασταθεί» στον εκθεσιακό χώρο, καθώς πολλοί από τους επισκέπτες τα επισκέπτονταν για να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις που γίνονταν στα πλαίσια του Athenscon.

Ωστόσο στο επίκεντρο του συνεδρίου, κυριολεκτικά και μεταφορικά, βρέθηκαν οι έλληνες δημιουργοί, αφού το κοινό επένδυσε ώρα και χρήματα στο να ενισχύσει τους εγχώριους καλλιτέχνες, illustrators και comicbook artists, αγοράζοντας comics, αφίσες, ακόμη και μικρά γλυπτά, γνωρίζοντάς τους και συζητώντας μαζί τους για τα έργα τους. Έτσι το κοινό είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πολλούς νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Από το συνέδριο δεν έλειψαν ομιλίες καλεσμένων, παρουσιάσεις και  workshops.

AthensCon-2-Large1-1024x768
Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως η δεύτερη χρονιά του AthensCon βρήκε τους επισκέπτες πιο ενθουσιώδεις, τους εκθέτες πιο έτοιμους και την διοργάνωση να έχει ξεπεράσει πολλά από τα προβλήματα της πρώτης φοράς.  Όλα δείχνουν πως η τρίτη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη με ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση, καθώς το κοινό του AthensCon, φάνηκε ενθουσιασμένο από την φετινή διοργάνωση.

Ερατώ Κονδύλη