Εικαστικά Έκθεση

«Ενστάσεις» από τον Γιώργο Παπαδημητρίου

Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 26 Μαΐου , ώρα 7:30μ.μ.

η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου με θέμα «Ενστάσεις».

Γιώργος Παπαδημητρίου

“Με ενδιαφέρει να εκφράζω την τέχνη με περιεχόμενο κοινωνικό. Με το συμβολισμό από τη μία και τον εξπρεσιονισμό από την άλλη, γεννιέται ένας ρεαλισμός που ποτέ δεν υπερβάλλει, ενώ συμμερίζεται την ανθρώπινη κατάσταση, φορτίζει την έκφραση έξω από εξωραϊσμούς και δεν προσηλώνεται απόλυτα στο μέτρο», σημειώνει ο καλλιτέχνης. Και συνεχίζει: «Η ζωγραφική για μένα είναι ένας τρόπος να συμβιβάσεις την ισχυρή κοινωνική συνείδηση με την πιο έντονη εσωτερική πάλη, την ατέλεια με την ομορφιά, το άγγιγμα της ζωής με την έμμονη ιδέα του θανάτου. Ο ορισμός της Τέχνης, όπως την έχω στο μυαλό μου, είναι το σημείο όπου αυτά συναντώνται».

Wild dog

Στην πρώτη του ατομική έκθεση, ο Γιώργος Παπαδημητρίου αντιπροτείνει εικόνες που αντικατοπτρίζουν όλα εκείνα τα σοβαρά στοιχεία που αποδεικνύουν πόσες λανθασμένες αποφάσεις έχουν ίσως παρθεί ή πόσες από τις προηγούμενες θέσεις ή εν+στάσεις ζωής μπορεί να ήταν λανθασμένες, γιατί η ένσταση αναφέρεται σε δικαίωμα και είναι η ίδια δικαίωμα – αντιδικαίωμα.

Ζώντας ταυτόχρονα όλοι μας σε μια περίοδο “ανθρωπιστικής κρίσης”, που αφορά τις πιο ευπαθείς ομάδες και αποτελεί για τους “έχοντες” και τους “κατέχοντες” αφορμή μακροσκελών συζητήσεων και διαλόγων έως μονολόγων, προκειμένου να εκφραστούν συναισθηματικά, όμως στην ουσία τόσο επιφανειακά, τα έργα του εικαστικού Γιώργου Παπαδημητρίου, μέσα από τις αφαιρετικά καθάριες εικόνες, τους δυνατούς συμβολισμούς και τα ανάμεικτα αλλά τόσο έντονα συναισθήματα που προκαλούν, εγείρουν ενστάσεις, που προυπήρχαν, όμως στην εποχή μας αναδεικνύονται σε ενδόμυχες κραυγές λύτρωσης.

Κραυγή

Περισσότερες πληροφορίες για τον εικαστικό Γιώργο Παπαδημητρίου υπάρχουν στο προσωπικό του blog http://georgepapadimitriou.blogspot.gr/

Εικαστικές Αναζητήσεις
Σπευσίππου 21, Κολωνάκι, Αθήνα

Εγκαίνια: Τρίτη, 26 Μαΐου, ώρα 7:30 μ.μ.
Διάρκεια: 26 Μαΐου – 27 Ιουνίου 2015
Ώρες λειτουργίας:
Πρωί: Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 15:00
Βράδυ: Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00