Εικαστικά Έκθεση

«De Rerum Natura» από τον Κωνσταντίνο Αρχανιώτη στην γκαλερί «7»

Με επικούρεια διάθεση, όπως υπογραμμίζει και ο τίτλος, για «τέρψη» και «σκέψη» ο Κωνσταντίνος Αρχανιώτης επιστρέφει από τις 3 Νοεμβρίου στην γκαλερί «7» για την έκτη ατομική έκθεσή του.

Στην έκθεση De Rerum Natura παρουσιάζεται μια σειρά έργων με κοινό άξονα την έρευνα της φύσης της ύλης, των αντικειμένων που αυτή συνιστά, την νοηματική – πνευματική αποσκευή τους και τελικά τον τρόπο αντίληψης – πρόσληψης και χρήσης της οπτικής, κατά βάση, πληροφορίας.

Οι στρατηγικές που αναπτύσσονται σε αυτήν την έρευνα έχουν αναλογίες με αυτές που αναπτύχθηκαν, στο παρελθόν, στα αλχημιστικά εργαστήρια. Η διαδικασία μετουσίωσης – μεταστοιχείωσης των πραγμάτων και των εννοιών αποκτά κεντρική σημασία. Πρόκειται για μια πνευματική (ψυχική και συμβολική) διαδικασία που οργανώνεται (και καθρεπτίζεται) μέσα στον κόσμο της ύλης και πραγματώνεται (ως “ενιαία φύση”) συνδιαλεγόμενη με αυτόν.

ρερουμ3

Η χωρίς προκαταλήψεις εισαγωγή ετερογενών στοιχείων στο πείραμα, η απρόσμενη συνάντηση διαφορετικών γνωστικών πεδίων, η κίνηση έξω από το αναμενόμενο, εντέλει: η σπουδή των πραγμάτων του Κόσμου προσδιορίζει το ύφος του συγκεκριμένου καλλιτεχνικού – αλχημιστικού εργαστηρίου, το νόημα και την αισθητική της παραγωγής του.

ρερουμ2

De Rerum Natura (Περί της Φύσεως των Πραγμάτων) είναι ο τίτλος ποιητικού έργου του Λουκρήτιου (ποιητής και φιλόσοφος του 1ου αιώνα μ. Χ.), όπου παρουσιάζεται η φιλοσοφία του Επίκουρου, στο Ρωμαϊκό κοινό.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 3 έως 28 Νοεμβρίου 2015
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11 – 2 μ.μ. & 6-9 μ.μ.
Τετάρτη, Σάββατο : 11 – 3μ.μ.