Εικαστικά

Daniel Egneus. Ένας Σουηδός που ζωγραφίζει την Αθήνα

Daniel Egneus: pittaki str.

Σχέδια και digital prints με θέμα την Αθήνα, μέσα από την προσωπική ματιά του και τους περιπάτους του στην πόλη, περιλαμβάνει η έκθεση του Σουηδού καλλιτέχνη Daniel Egneus

με τίτλο «As I walked out one morning», που παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου η Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Με έναυσμα το προσωπικό του καθημερινό δρομολόγιο από το σπίτι του, το γραφείο του και αντίστροφα, ο Daniel Egneus ξεκίνησε να εικονογραφεί τους αθηναϊκούς περιπάτους του˙ την οδό Πιττακή, την Αθηνάς, την πλατεία Αγ.Ειρήνης, τη Βαρβάκειο αγορά και ένα σωρό ακόμα δρόμους, ψάχνοντας τις λεπτομέρεις, τον απόηχο του γαλάζιου ουρανού πάνω στα κτήρια, τη γοητεία της ομορφιάς με την ασχήμια της μαζί.

Daniel Egneus: monastiraki

Daniel Egneus: monastiraki

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καλλιτέχνης: «Το θέμα της δουλειάς μου γι αυτή την έκθεση ήταν «Δες την Αθήνα πριν πεθάνεις. Εάν δεν σε σκοτώσει η ζέστη, τότε σίγουρα θα το κάνουν τα αυτοκίνητα». Εφόσον όμως είμαι ακόμα ζωντανός, μετά από όλους τους ψυχαναγκαστικούς περιπάτους μου στην Αθήνα άλλαξα θέμα. (…)

Όλα μου τα σχέδια είναι βγαλμένα από καθημερινές σκηνές, από ανθρώπους που ζουν από την καθημερινότητά τους ώς το σύστημα εξαερισμού της οδού Πραξιτέλους ή από το «ταξίδι» μου μερικές φορές προς το λιμάνι του Πειραιά.»

Ο Daniel Egneus γεννήθηκε στη Σουηδία το 1972. Έχει ζήσει σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, ενώ έχει βραβευτεί ως εικονογράφος από το British Association of Illustrators. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες, ενώ το 2012 συνεργάστηκε και με το Φεστιβάλ Αθηνών.

info
Διάρκεια έκθεσης: 14 Μαϊου – 6 Ιουνίου 2015
Εγκαίνια Πέμπτη 14 Μαϊου 2015, 20.00
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00, Τετ. 11.00-15.00 και Σάβ. 11.00 –14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά