Εικαστικά

Cultura collages στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Η ιδέα Cultura collages γεννήθηκε από την ανάγκη να δημιουργηθεί μια μορφή τέχνης με πολύ απλά υλικά: χαρτί, κόλλα, περιοδικά μόδας και ανακυκλώσιμα υλικά είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης προκειμένου να εκφραστεί.

Η σύγχρονη πολιτική κατάσταση, η τέχνη μέσα από την κουλτούρα της pop, η καθημερινή ρουτίνα, τα βιβλία, τα ταξίδια, η μουσική και όλα όσα τελικά αλληλεπιδρούν μέσα στο κοινωνικό είναι ο λόγος ύπαρξης αυτής της ιδιαίτερης μορφής τέχνης, εκφρασμένη από τον Albino που υπογράφει ως Cultura Collages.

κολαζ1

Στην έκθεση που διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν ιστορικές προσωπικότητες μέσα στο χωροχρονικό πλαίσιο της Ελλάδας του εδώ και του τώρα. Ο Lincoln και ο Nelson Mandela, η Marilyn που προωθεί το σύνθημα “Όχι στον Ρατσισμό”, η άστεγη Θεά Αφροδίτη, ο γυμνός Σωκράτη και ο Τεχνοκράτης Ηρακλής, επιφανείς και μη είναι ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που θα παρουσιαστεί.

κολαζ2

Ο Albino (Cultura Collages) γεννήθηκε στην Βενεζουέλα και ασχολείται με την τέχνη του κολάζ από 10 χρονών. Από τότε μέχρι σήμερα έχει ζήσει και εκθέσει τα έργα του στην Βενεζουέλα, την Ισπανία, την Γερμανία και την Ελλάδα.

κολαζ3

Η έκθεση Cultura Collages στεγάζεται στο ισόγειο του Τεχνοχώρου Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός) κατά τη διάρκεια του Μαρτίου (2-31/03), καθημερινά από τις 10.00π.μ έως 00π.μ