Εικαστικά Φωτογραφία

Αστικά Τοπία στην Κυψέλη

Μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, αλλά και όλου του πλανήτη παρουσιάζονται με διαφορετικούς τρόπους στη θεματική έκθεση φωτογραφίας Cityscape, που σε επιμέλεια Μάρκου Δολόπικου, θα φιλοξενηθεί στη Blank Wall Gallery από τις 7 έως τις 25 Ιουνίου.

Στα έργα που θα εκτεθούν, άλλοτε το ανθρώπινο στοιχείο είναι δυναμικό και σε πρώτο πλάνο και άλλοτε απουσιάζει εντελώς. Αυτό που όμως είναι κοινό σε όλες αυτές τις φωτογραφίες είναι η επιβλητικότητα της πόλης.

Pierre Hauser

Pierre Hauser

Τα μεγάλα κτίρια και οι φόρμες τους, η κίνηση των δρόμων αλλά και το μέγεθος που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται μικροί και ασήμαντοι μέσα σε αυτές. Πολλά συναισθήματα αποτυπώνονται σε αυτές τις φωτογραφίες, πολλές φορές και χωρίς την παρουσία του ανθρώπινου στοιχείου. Η μοναξιά και η αποξένωση, η έλλειψη προσωπικής επαφής αλλά και ο γρήγορος ρυθμός ζωής είναι στοιχεία που δε μπορεί κάποιος να αγνοήσει κοιτώντας αυτές τις εικόνες.

David Neve

David Neve

Τα έντονα χρώματα που κυριαρχούν σε κάποιες από αυτές μπορεί να διασκεδάζουν λίγο την εντύπωση, αλλά σίγουρα δεν την αλλάζουν.

Mikkel Johnsen

Mikkel Johnsen

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

David Holloway # Germany, Andres Gallardo # Spain, Bruce Berkow # USA, Christopher Chadbourne # USA, Colleen DeConcini # UK, David Neve # UK, Dimitris Toussimis # Greece, Dominik Fleischmann # Germany, Elliot Briggs # UK, Franco Sortini # Italy, Kurt Steinle # Germany, Lionel Rigal # France, Marinos Tsagkarakis # Greece, Melanie Steeves # Canada, Mikkel Johnsen # Denmark, Pau Buscato # Spain, Pierre Hauser # USA, Ronan Considiine # Canada, Yannick Verdier Monsegur # France, Yoong Wah Alex Wong # Malaysia.

Yannick Verdier Monsegur

Yannick Verdier Monsegur

Φωτογραφία εξωφύλλου: Pau Buscato

Πληροφορίες:

Blank Wall Gallery

Υακίνθου 12 Κυψέλη τηλ. 694.3868.124 Διάρκεια έκθεσης:

7 Ιουνίου έως 25 Ιουνίου 2015

Έναρξη έκθεσης: Κυριακή 7 Ιουνίου, 20:00

Είσοδος Ελεύθερη