Εικαστικά Έκθεση

«Αστερόσκονη» του Άντζελο Σαρατσίνι στην Πλατεία Κολιάτσου

«Η ζωγραφική μου είναι το αποκορύφωμα της θεωρίας σε σχέση με την καθημερινή πράξη. Ένας τρόπος αποφυγής από τις μονότονες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Συνήθως τα θέματά μου είναι μια μεταμόρφωση του περιβάλλοντος που ζει ο άνθρωπος… έτσι δε λείπουν αρχιτεκτονικά στοιχεία, γεωμετρικά παιχνίδια ή ακόμη τοπία και λουλούδια. Χρησιμοποιώ λάδι και κολάζ», εξηγεί ο εικαστικός και αρχιτέκτονας Άντζελο Σαρατσίνι με αφορμή την έκθεση έργων του με τίτλο «Αστερόσκονη», που εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης ArteVisione, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, την  Τρίτη 30 Μαΐου στις 7μμ.

Πολυσχιδής καλλιτέχνης και επιστήμονας, ο Σαρατσίνι οδηγεί θεματολογικά τη ζωγραφική του μέσα από ένα ευρύτατο φάσμα επινοήσεων από μορφές της φύσης έως την ίδια την πόλη των ανθρώπων.

Ο μικρόκοσμός του δεν είναι απόλυτα κλειστός και απομονωμένος, αλλά ανοιχτός και σε συνεχή σύνδεση με την ελληνική πραγματικότητα, από την οποία αντλεί έμπνευση για τις εικονογραφικές του συνθέσεις.

Αναφερόμενος στο έργο του Άντζελο Σαρατσίνι ο Dr. Θ. Νικ. Χολέβας σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η σύνθεση, το σχέδιο και το χρώμα σε ένα σύνολο που δεν γνωρίζει μονομέρειες αλλά που αντίθετα χρησιμοποιεί κάθε μέσο για το αποτέλεσμα του εικαστικού λόγου, δικαιώνουν την προσπάθειά του».

Γεννημένος στη Ρώμη, με σπουδές αρχιτεκτονικής, ο Σαρατσίνι, που εργάστηκε επίσης ως σκηνογράφος θεάτρου, τηλεόρασης και κινηματογράφου, έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ιταλία, και έργα του βρίσκονται σε ελληνικά και ιταλικά υπουργεία, σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη για το κοινό Δευτέρα και  Τετάρτη, 12:00-16:00 | Τρίτη και Πέμπτη, 16:00-20:30 και Παρασκευή, 16:00-20:00