Design Αρχιτεκτονική Εικαστικά Εκδήλωση

Αρχίζει το Design Lab Athens 2015!

Με ενδιαφέρουσες δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν ανοίγει την Παρασκευή 15 Μαΐου τις πύλες του, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Design Lab Athens 2015. Μετρώντας ήδη δώδεκα πετυχημένες διοργανώσεις,

το Design Lab Athens 2015 αποτελεί το πιο πλούσιο event που έχει διοργανωθεί μέχρι στιγμής, τόσο από πλευράς Εταιρειών που συμμετέχουν, όσο και από Παράλληλες Εκδηλώσεις και Δράσεις που το πλαισιώνουν.

Για πρώτη φορά, οι αίθουσες και οι υπαίθριοι χώροι έχουν κατηγοριοποιηθεί ανάλογα με το αντικείμενο των εταιρειών/συμμετεχόντων που παρουσιάζονται σε αυτούς. Ο επισκέπτης, θα έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με εκπροσώπους των σημαντικότερων εταιρειών από τις εξής κατηγορίες: Materials, Lighting, Furniture, Textiles, Design Objects.

lab

Make Lab

Στο Design Lab Athens 2015 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το Σαλόνι «Make Lab», το οποίο θα παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα νέας δημιουργικότητας, μέσα από την ματιά Σχεδιαστών με καινοτόμα προσέγγιση. Πρόκειται για ένα project που γεννήθηκε με τη συνεργασία της εταιρείας Demand και του δημιουργικού team του αρχιτεκτονικού γραφείου Mind the Ark, με στόχο την προώθηση των design products στην ελληνική αγορά. Η νέα αυτή πλατφόρμα προβολής σχεδιαστών έχει ως αποστολή να αναδείξει μερικές από τις πιο σημαντικές εκφράσεις της διαδικασίας παραγωγής του σχεδίου από τον ίδιο το σχεδιαστή («AutoproductDesign»), και με σημείο αναφοράς την τέχνη να δημιουργήσει έναν κοινό τόπο συνάντησης μεταξύ της κουλτούρας του αυτοσχέδιου προϊόντος και αυτών της θεωρητικής τεχνικής του design.

living-postcards

To www.living-postcards.com, ξεκίνησε να προβάλλει πριν από δύο χρόνια όλα τα όμορφα της χώρας, όλες τις αξιόλογες προσπάθειες δημιουργών εν καιρώ κρίσης, τόσο σε ελληνικά όσο και σε ξένα μέσα και social media, καθημερινά, με πάθος, και πιστεύοντας ότι η Ελλάδα έχει πολλά να δώσει. Ακόμα.

Συμμετέχει στο φετινό Design Lab, προτείνοντας καταξιωμένους designers στους τομείς της μόδας, του κοσμήματος, του installation, του collage, γεμίζοντας τον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης, με χρώμα, νέες ιδέες και ανθρώπους που ξεχώρισαν. Στόχος είναι να περάσει το μήνυμα ότι η ”κρίση γεννά την διάκριση”, αλλά και πως μόνο δημιουργώντας και ”κάνοντας πράγματα”, μπορούμε να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση.

Π Α Ρ Α Λ Λ Η Λ Ε Σ  Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

Οι φετινές Παράλληλες Διοργανώσεις παρουσιάζουν έναν ιδιαίτερα δυναμικό Αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς του θεσμού με τον αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό κλάδο.

Οι Παράλληλες Εκδηλώσεις του Design Lab Athens 2015, είναι:

Η σημαντικότερη έκθεση αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται για τρεις ημέρες στο Design Lab!

Εργαστήριο Κώστα Πουλόπουλου

Διάλεξη Κώστα Πουλόπουλου | Θέμα: Κοπεγχάγη, πόλη για παιδιά

Παρουσίαση Μεθοδολογίας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού από τους LC Architects | Smart Design Elegance and the Digital craft

Σεμινάριο MIKOS | ΘΕΜΑ: Ειδικές προδιαγραφές ιματισμού για επαγγελματικούς χώρους και παρουσίαση οίκου PANAZ

Έκθεση mateЯeality | 25 under 25

MateЯeality | Interiors Οι διπλωματικές εργασίες Interior Architecture του ΑΚΤΟ βρίσκουν την υλική τους έκφραση.

MateЯiality | Light and Structure, Οι φοιτητές φωτογραφίας του ΑΚΤΟ βλέπουν τα υλικά αλλιώς!

Το LoveGreece.com δίνει το παρόν στο Design Lab Athens 2015

Installations Αρχιτεκτονικού και Θεατρικού Φωτισμού από την Ελευθερία Ντεκώ στο Design Lab Athens 2015

Material Awards 2015

Οι εκδηλώσεις Design Lab Athens 2015 έχουν την τεχνολογική υποστήριξη της Samsung.