Οι δημιουργοί γράφουν

Θεοδώρα Σιάρκου : “Ένιωσα τη μυρωδιά καλού θεάτρου”

Η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου γράφει στο artplay.gr για τη συμμετοχή της στην ξακαρδιστική κωμωδία “Ελάτε σε εμάς για έναν καφέ”, που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Φούρνος σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαίδη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

“Ήταν το βράδυ μιας Δευτέρας του Μάρτη, όταν με τις φίλες-συναδέλφους της παράστασης “Πνιγμονή”, αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της “ομάδας ’92” και να πεταχτούμε στο θέατρο “Φούρνος”, για να απολαύσουμε έναν καφέ!

Καθίσαμε λοιπόν στη μέση της πλατείας, που ήταν γεμάτη, και λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση, παρατηρώντας το υποφωτισμένο υπέροχο σκηνικό του Γιάννη Μετζικώφ, ένιωσα στην ατμόσφαιρα τη μυρωδιά καλού θεάτρου.

Δεν έπεσα έξω! Ο καφές που μας προσέφεραν οι ηθοποιοί, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Βασίλη Νικολαΐδη, ήταν μεθυστικός. Πλούσιος, δυνατός, απολαυστικός, ξεκαρδιστικός, γεμάτος αρώματα μιας άλλης εποχής, που σε αφύπνιζε αλλά συνάμα σου προκαλούσε και μια ακαθόριστη ανησυχία.

Μαγεύτηκα και ζήλεψα…

Λίγες εβδομάδες αργότερα, μου έγινε πρόταση από τον Βασίλη Νικολαΐδη και την ομάδα, να συμμετάσχω στην παράσταση αντικαθιστώντας την συνάδελφο Ιουλία Σιάμου, που εξαιτίας άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης και η ομάδα 92, με αγκάλιασαν με περισσή ζεστασιά και ένιωσα σαν να δούλευα μαζί τους χρόνια.

Η τρίτη χρονιά για τον “καφέ” έχει ήδη ξεκινήσει, και η ανταπόκριση του κόσμου, μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία.

Σερβίροντας πια και εγώ “ένα καφέ” στο φούρνο νιώθω πολύ τυχερή για αυτό και ευγνώμων!”.

Θεοδώρα Σιάρκου