Οι δημιουργοί γράφουν

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτόν τον «καφέ» τον κερνάς στον φίλο σου

Παράσταση που άντεξε στο χρόνο το «Ελάτε σε μας για έναν καφέ» συνεχίζει για τρίτη χρονιά στο θέατρο «Φούρνος». Ο Θανάσης Κουρλαμπάς γράφει για την εμπειρία του από την παράσταση και την αποδοχή της από το κοινό.

“Σε τούτη την “ιδιαίτερη” εποχή που ζούμε -πολιτικά, πολιτιστικά, οικονομικά, ηθικά ακόμη και πνευματικά και καλλιτεχνικά- το να έχεις την τύχη να είσαι κομμάτι μιας ομαδικής δουλειάς που ξεπήδησε κυριολεκτικά από τις ψυχές και την προσπάθεια λίγων ανθρώπων και αγαπήθηκε και στηρίχτηκε από πολύ περισσότερους δεν αποτελεί μόνο τύχη αλλά και καλλιτεχνική ευτυχία.

Η παράστασή μας ‘’Ελάτε σε μας για έναν καφέ’’ ανταμώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους παλιούς αλλά και τους νέους της φίλους στο θέατρο Φούρνος. ‘’Σερβίρουμε’’ λοιπόν με πολλή χαρά ξανά τον καφέ μας όχι μόνο γιατί τον αγαπήσαμε τόσο, αλλά και γιατί πιστεύουμε πως διαθέτει εξαιρετικό ‘’χαρμάνι’’!

Ο κόσμος τον απόλαυσε και αποδείχτηκε πως τον ‘’κέρασε’’ και στον διπλανό του, τον πρότεινε χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι μια παράσταση που αφήνει το γέλιο να ξεπηδήσει αβίαστα αλλά και το μυαλό να απασχοληθεί πάνω στο φαινόμενο της γέννησης κάθε ολοκληρωτισμού και κάθε φασισμού.

Από την καρδιά μου πηγάζει ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό το ταξίδι στον Βασίλη Νικολαίδη, τον Γιάννη Μετζικώφ, την Κική Σελιώνη, στο θέατρο Φούρνος και στους ανθρώπους του, στον Αλέξανδρο Αναστασίου και φυσικά στην ομάδα 92: Μαρία, Στέλλα, Ευγενία, Θεοδώρα, Ιουλία, Γιώργο”.

Κουρλαμπάς Θανάσης