Οι δημιουργοί γράφουν

Αγώνας επιβίωσης στη σκηνή

«Ο Βυθός», του Ισλανδού συγγραφέα Γιον Άτλι Γιόνασσον, μονόλογος βασισμένος σε πραγματική ιστορία, που μεταφράστηκε και έγινε παράσταση από τον Κωστή Καλλιβρετάκη με πρωταγωνιστή τον Θανάση Δόβρη,

επιστρέφει στο 104 της οδού Ευμολπιδών στο Γκάζι από 22 Σεπτεμβρίου. Ο Θανάσης Δόβρης γράφει στο artplay.gr για τον “Βυθό”.

«Με λίγα λόγια ο ”βυθός” αφηγείται την προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει σε εχθρικές, ανυπέρβλητες για την αντοχή του καταστάσεις, σωματικές κατ αρχήν και στη συνέχεια εσωτερικές, ερχόμενος αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό(που δεν είναι και κανας ”τρομερός εαυτός”). Ο ”βυθός” έχει γραφτεί σε μορφή μονολόγου και βασίζεται στην αληθινή ιστορία επιβίωσης ενός ψαρά στην Ισλανδία ο οποίος επιβίωσε του ναυαγίου του σκάφους του, ναυάγιο στο οποίο χάθηκαν όλοι οι σύντροφοί του, στ ανοικτά του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού. Ταυτόχρονα είναι η προσπάθεια ενός ηθοποιού να επιβιώσει πάνω στην σκηνή μόνος του με ό,τι άπειρες αδυναμίες, ευκολίες, έλλειψη γνώσης και απόγνωση ζωής στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και στον συγκεκριμένο τόπο που ζει. Ο θεός μαζί μας».

 

1493575_760733077304813_1900486062899487407_o

Ταυτότητα παράστασης : Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ, διάρκεια 65′.

Ερμηνεία Θανάσης Δόβρης
Σκηνοθεσία-Μετάφραση από τα γερμανικά Κωστής Καλλιβρετάκης
Βοηθός Σκηνοθέτης Μάνος Στεφανάκης
Σχεδιασμός φωτισμών Αλέκος Αναστασίου
Σκηνικά-Κουστούμια Δάφνη Κούτρα
Βίντεο- προβολές Ελένη Τριανταφυλλοπούλου- Άρτεμις Αναστασιάδου
Ηχογράφηση Σταύρος Γασπαράτος

Πρώτη ανάρτηση 8 Σεπτεμβρίου 2014 13:27