Φεστιβάλ

Από το Εδιμβούργο με αγάπη

Η δραστήρια ελληνική φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και μια ομάδα εθελοντών που αγαπά την τέχνη και τις περιπέτειες, διοργανώνουν από 1η έως 9 Μαίου στο Teviot Row House

το φεστιβάλ εικαστικών και παραστατικών τεχνών «Συν» όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 70 καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Σκωτία.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και επεξεργασίας εικόνας, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, κινηματογράφος, διαδραστικό θέατρο και παραστάσεις χορού και μουσικής, αλλά και εργαστήρια θεάτρου για μεγάλους και παιδιά, χορού, μουσικού αυτοσχεδιασμού και εικαστικής ψυχοθεραπείας.

DSC_0383
Το « Συν» στοχεύει να φέρει σε επικοινωνία Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν στη Σκωτία αλλά και ξένους καλλιτέχνες των οποίων το έργο εμπνέεται από τον ελληνικό πολιτισμό. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να δοθεί η δυνατότητα σε νεοεμφανιζόμενους αλλά και παλαιότερους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό της Σκωτίας, με απώτερο σκοπό την κοινωνική ενσωμάτωση σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού απογυμνωμένου από τα στερεότυπα που τον συνοδεύουν.

Μεταξύ άλλων θα προβληθεί και μια σειρά από βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

DSC_0275

Για το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://synfestivaledinburgh.co.uk

καθώς και τη σελίδα https://www.facebook.com/SynEdinburgh

Πηγή : Αυγή