Έκθεση

«Βιώνοντας το Σέλας»

Μια μοναδική και πρωτότυπη ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας», παρουσιάζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου σήμερα Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Η 25λεπτη παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας», είναι η πρώτη πλανηταριακή παράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγράφει το Σέλας σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και το προβάλλει καλύπτοντας πλήρως τον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου (950 μ2).

01-BILL GUTSCH-1

Ξεπερνώντας κατά πολύ το επίπεδο του απλού χομπίστα-παρατηρητή ο δημιουργός της κ. Terence Murtagh προτείνει στο ελληνικό κοινό μια ολοκληρωμένη όσο και εξαιρετικά πρωτότυπη παράσταση που απευθύνεται σε όλους εκείνους, που μαγεύονται από τα ιδιόμορφα φυσικά φαινόμενα και επιθυμούν να τα βιώσουν και με τις δικές τους αισθήσεις.

04-X-AURORA-1

Για την δημιουργία της παράστασης αυτής o κ. Murtagh ταξίδεψε δώδεκα φορές ως το Fairbanks , όπου και κατέγραψε σε time-lapse φωτογράφιση το μοναδικό θέαμα του Σέλαος για τους θόλους των Πλανηταρίων.

08-Z-AURORA-4

Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν 4 προβολές: στις 18:30, στις 19:15, στις 20:00 και στις 20:45.

07-Z-AURORA-3

Σημειώνεται ότι η είσοδος στις προβολές αυτές είναι ελεύθερη απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των θέσεων.

06-Z-AURORA-2