Έκθεση

Περί Ορίων από την Ηώ Αγγελή

Μία σειρά έργων που διαπραγματεύεται το θέμα των ορίων, παρουσιάζει η Ηώ Αγγελή στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη από τις 12 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου.

Η έκθεση με τίτλο «Περί Ορίων», είναι μια χαρτογράφηση από σημάδια στο έδαφος, σημαδούρες στο νερό, σκηνές στις κατοικημένες περιοχές. Mπάρες σαν κλωστές σηματοδοτούν τον συμβολισμό του κλουβιού με την αρχετυπική έννοια του περιορισμού. Τα επίπεδα του τοπίου διαφοροποιούνται από το κατοικημένο στο ακατοίκητο, από το εύφορο στο άγονο, από το προσωπικό στο δημόσιο.

Μία τοπογραφία ορίων, πολλές φορές αδιόρατων, αφανών συνθέτουν ένα καινούργιο τοπίο, αυτό που δημιουργείται από τον ιστό που υφαίνουν οι προσδιορισμοί του «ορίζω και περιορίζω».

 +Κ_Θ+¬_Γ +_+¦+¦_Κ_Η+-+__Ε+¦+¦_Ν_Γ_1,30 _Θ 1,80 cm

 

Βιογραφικό σημείωμα 

Η Ηω Αγγελή σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1981-86) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου (1988-90), με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Από το 1988 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τις γκαλερί Ώρα, Κρεωνίδης, Ζήνα Αθανασιάδου και Αίθουσα Τέχνης Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε γνωστές ιδιωτικές και δημόσιες πινακοθήκες. Η δουλειά της έχει ως κεντρικό άξονα την διερεύνηση της ρευστότητας του χώρου. Τοπία διάφανα, παράδοξα αποπνέουν τη μελαγχολία του αστικού τοπίου, την ιλιγγιώδη προοπτική του κλειστού δωματίου ή την οργιαστική λαμπρότητα της φύσης, συνθέτοντας τη χώρα που κατοικεί το σώμα.

Info

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00, Τετ. 11.00-15.00 και Σάβ. 11.00 –14.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

+ν+- _Δ_Ξ+_+¬_Β+- _Ε+¬_Ζ +_+__Β+¬_Ξ_1,80 _Θ 2,00cm