Έκθεση

«Η Ωραία και το Τέρας» του Γιώργου Μπότσου

Με έμπνευση από ρόλους και προσωπεία της σχέσης αρσενικού θηλυκού, ανιχνεύοντας κώδικες πόθου και εξουσίας, ο Γιώργος Μπότσος δημιούργησε μια σειρά από πίνακες και σχέδια που παρουσιάζονται στη γκαλερί του Black Duck

από τις 24 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου.

beauty_the beast

 

«Η Ωραία ζει και αναπνέει δίπλα στο Τέρας. Υπομένει, απωθείται αλλά και κολακεύεται στην ιδέα πως μπορεί, ίσως, να βρει την τρυφερή πλευρά του
Και να το εξημερώσει. Σε μια εκδοχή της ιστορίας η Ομορφιά δαμάζει το Ένστικτο.
Σε μια άλλη παραλλαγή του μύθου, το Τέρας είναι αθώο , απλά είναι δέσμιο
της φύσης του και η Ωραία κρατάει όλα τα χαρτιά του παιχνιδιού…»

beauty_f

Γνωστός κομίστας

Ο Γιώργος Μπότσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.
Το 1983 αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα ξεκίνησε το 1987 όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο του κόμικς στο περιοδικό “Βαβέλ”, στο οποίο δημοσιεύτηκαν επίσης -σε μια εικοσαετία- 60 αυτοτελή κόμικς του.
Όλα αυτά τα χρόνια, παρουσίασε την εικαστική δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, συνεργάστηκε -ως εικονογράφος- με περιοδικά ποικίλης ύλης (ΕΥ, Playboy, marie claire, Σινεμά, κ.α.) και ασχολήθηκε με τη συγγραφή και εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Ακόμη, από το 1991, εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρίες ως κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής.
Από το φθινόπωρο του 2000, άρχισε τη συνεργασία του με το κολέγιο τέχνης & design ΑΚΤΟ, όπου διδάσκει κόμικς και διαφήμιση και είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα “Sketch-Comics-Cartoon”.

Ανοικτά : Καθημερινές και Σάββατα 11.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00

fox1