Χορός

Το «Σωματίδιο του Θεού» με φωτογραφίες και βίντεο

Η βραβευμένη ως η καλύτερη χορευτική παράσταση του 2014 στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Χορού, καταφτάνει στο μεγάλο λιμάνι. Η ομάδα ελλήνων ακροβατών “κι όμΩς κινείται” και το έργο του Χαϊνη Δημήτρη Αποστολάκη

“Το σωματίδιο του Θεού” (The God’s particle) θα παρουσιαστούν για τρεις παραστάσεις στις 5, 6 και 7 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

DSC_2314

Η παράσταση είναι ταυτόχρονα μία διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας και εμπάθιας από τον Δημήτρη Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN, ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς.

Στόχος της ομάδας είναι η διήγηση αυτού του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος, στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως μας το διηγείται η επιστήμη της φυσικής με αυτούς τους παράξενους όρους, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο μοντέλο, την υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, την αντιύλη, την ενοποίηση των δυνάμεων, τη σκοτεινή ενέργεια και ύλη, τις μαύρες τρύπες…..Σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να κάνει κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.

Κι όμΩς κινείται  - Χαΐνης Δ. Αποστολάκης

Κι όμΩς κινείται – Χαΐνης Δ. Αποστολάκης

Οι 5 ερμηνευτές (χορευτές και ακροβάτες) αναπτύσουν μια διαλεκτική σχέση με αυτή την παρέλαση εννοιών και συλλογισμών, που κυμαίνεται ανάμεσα στην οπτικοποίση, την ολοένα αυξανόμενη αίσθηση της μικρής ανθρώπινης εμβέλειας, μέσα σε αυτό το εξωφρενικό και πολυσχιδές σύμπαν και την ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του, με ό,τι μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πως φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.

Κι όμΩς κινείται  - Χαΐνης Δ. Αποστολάκης

Κι όμΩς κινείται – Χαΐνης Δ. Αποστολάκης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία από τους κι όμΩς κινείται με αφορμή

την ιδέα του Δημήτρη Αποστολάκη σε

Χορογραφία των Σουγιουλτζή Χριστίνα, Bentancor Camilo και Μαλκότση Ερμή.

Σκηνογραφία του Bentancor Camilo,

Μουσική (σύνθεση και ερμηνεία) των Κ. Αντωνίου, Δ. Αποστολάκη, Θ. Ρέλλου,

Βίντεο της Μ. Αθανασοπούλου και

Κοστούμια των Α. Μάνεση και Φ. Μουζάκη.

Ερμηνεία και συνδημιουργία: Αποστολάκης Δημήτρης, Bentancor Camilo, Λία Χαμηλοθώρη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Info

Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 21:00

Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 21:00

Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 20:00

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Τηλ.: 210 4143300 | www.dithepi.gr

12€ ταμείο, 10€ προπώληση