Χορός

«Το Σωματίδιο του Θεού» …κινείται στη Σαντορίνη

Χορός, ακροβασία, μουσική και λόγος μπλέκονται με χιούμορ και ευαισθησία στην παράσταση το Σωματίδιο του Θεού που παρουσιάζουν την Τρίτη 25 Αυγούστου

στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης η ομάδα χορού και ακροβασίας «Κι όμΩς κινείται» μαζί με τον Χαΐνη Δ. Αποστολάκη.

Μια παράσταση αφιερωμένη στην ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του, προκειμένου να καταλάβει ποιοί είμαστε, πώς φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.

Η παράσταση είναι ταυτόχρονα μία διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας από τον Χαΐνη Δ. Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN, ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στόχος της ομάδας είναι η διήγηση αυτού του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος, στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως μας το διηγείται η επιστήμη της φυσικής με αυτούς τους παράξενους όρους, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο πρότυπο, οι χορδές, η υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, η αντιύλη, η ενοποίηση των δυνάμεων, η σκοτεινή ενέργεια και ύλη, οι μαύρες τρύπες… Πρόκειται για ένα ταξίδι στο σύμπαν της σύγχρονης φυσικής.

Οι ερμηνευτές (χορευτές και ακροβάτες) αναπτύσσουν μια διαλεκτική σχέση με αυτή την παρέλαση εννοιών και συλλογισμών. Σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να κάνει κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.

Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα των Χαΐνη Αποστολάκη & Σουγιουλτζή Χριστίνα
Σκηνογραφία: Bentancor Camilo
Μουσική (σύνθεση, ερμηνεία): Χαΐνης Δ.Αποστολάκης, Κλέων Αντωνίου, Τάκης Κανέλλος, Θοδωρής Ρέλλος (Mode Plagal)
Φωτισμός, Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
Κοστούμια: Αγγελική Μάνεση, Φανή Μουζάκη
Ερμηνεία, Συνδημιουργία: Αποστολάκης Δημήτρης, Bentancor Camilo, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Χαμηλοθώρη Λία

Πληροφορίες
Τρίτη 25 Αυγούστου,21:30
Εισιτήρια 15€ 12€
Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
Παραλία Βλυχάδας, Σαντορίνη
Τηλ: 22860 85141, 210 68 58 820
Προπώληση: Εμπορικό κέντρο ‘Φάμπρικα’ Φηρά, Σαντορίνης