Φεστιβάλ Χορός

Το ARC FOR DANCE FESTIVAL στο Σύγχρονο Θέατρο

Υπό τον τίτλο ‘Mosaic’  πραγματοποιείται φέτος το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL στις 27, 28 & 29 Μαΐου στο Σύγχρονο Θέατρο Αθηνών, στο Γκάζι.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει κάθε χρόνο μέσα από μια ξεχωριστή θεματική προσέγγιση, έργα των πιο υποσχόμενων νέων χορογράφων αλλά και έμπειρων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με διεθνή παρουσία.

Θα παρουσιασθούν έργα από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Μ. Βρετανία και την Δανία. Έργα που φιλοδοξούν να μεταφέρουν το πνεύμα της εποχής που βιώνουμε.

 

Το Πρόγραμμα

Ο βασικός κορμός των παραστάσεων απαρτίζεται από τρία μέρη: τις παραστάσεις που επιλέχθηκαν από το ευρωπαϊκό δίκτυο Aerowaves, τις ανεξάρτητες χορογραφικές Ελληνικές παραγωγές και τους νέους χορογράφους.

Φέτος το  ARC FOR DANCE FESTIVAL φιλοξενεί το έργο Collective loss of Memory, μια χορογραφία της ομάδας  RootLessRoot/ Λίντα Καπετανέα & Jozef Frucek σε συνεργασία με την Τσέχικη ομάδα χορού DOT 504. Μια χορογραφία που έχει αποσπάσει βραβείο καλύτερου έργου και βραβείο κοινού στην μεγαλύτερη πλατφόρμα χορού στην Τσεχία και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η Τζένη Αργυρίου φέρνει ξανά στην σκηνή τρεις αξιόλογους και έμπειρους ερμηνευτές όπως την Σταυρούλα Σιάμου, τον Ερμή Μαλκότση και την Μαριάννα Καβαλλιεράτου. Λέξεις κλειδιά όπως Ήχος, Τροχιές, Όργανα, Άνθρωποι, Απόσταση, Συνωστισμός, Συγχρονισμός, Σιωπή καθορίζουν τον καμβά στη νέα της δουλειά  ‘SOMATA 3’.

Η χορεύτρια Μάρθα Πασακοπούλου  πρωταγωνιστεί στο έργο  Τhe Wishing Well της χορογράφου Eva Recacha από την Μ. Βρετανία και ξανά-θυμίζει την δροσιά ενός παιδιού που ονειρεύεται, ελπίζει, προσεύχεται και σταδιακά ενηλικιώνεται μέσα από ένα τελετουργικό χορευτικό ταξίδι!

Τρεις νέοι χορογράφοι , η Αναστασία Μπρουζιώτη, ο Στέφανος Μπίζας και η Μαργαρίτα Τρίκκα, με πολύ δραστήρια παρουσία στον χώρο του σύγχρονου χορού παρουσιάζουν 3 διαφορετικά ως προς την κινητική τους προσέγγιση ντουέτα.

Στηρίζοντας την δημιουργική διαδικασία, το festival δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες:  Μετά από το ετήσιο χορογραφικό σεμινάριο με την Πατρίσια Απέργη νέοι δημιουργοί επιλέγονται να παρουσιάσουν δείγμα της δουλειάς τους με χορογραφίες διάρκειας έως 10’.

13312770_1144449335617505_4737656853214662807_n

Επιλογές του ευρωπαϊκού δικτύου AEROWAVES:

(Τα έργα επιλέχθηκαν ανάμεσα στα 20 καλύτερα από όλη την Ευρώπη)

Το ΒΟΚΚΟ από την Ολλανδία είναι μια δυναμική και  εκρηκτική παράσταση επηρεασμένη από την ασιατική κουλτούρα και τα  video animation.

Από την Γερμανία, το έργο LARA με την γοητευτική Mirjam Sögner, ένα σόλο «παγιδευμένο» στον ψηφιακό κόσμο.

Το Idiot-Syncracy από την Μεγάλη Βρετανία, ένα ντουέτο που παρόλο τον μινιμαλισμό του, είναι ένα έργο αυθεντικό, γεμάτο φαντασία και χιούμορ.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ, από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva υποστηρίζεται από το κέντρο χορού Dance Cultural Centre  και το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού Aerowaves.

 

Aerowaves Across Europe

Το Aerowaves το μεγαλύτερο ευρωπαικό δίκτυο  σύχρονου χορού δημιουργήθηκε το 1996, και απαρτίζεται μόνο από μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαγγελματίες του χώρου αλλά και μεγάλα Dance Houses όπως το Maison De la Danse στην Λυών, το Mercat de Les Flors στην Βαρκελώνη, το BORA BORA στην Δανία, το Φεστιβάλ Καλαμάτας, το TANEC Theatre στην Πράγα κ.α

Το δίκτυο συγκεντρώνει ειδικούς από 35 χώρες για να δουν, να επιλέξουν και να προωθήσουν έργα νέων χορογράφων. Στο ξεκίνημα του έδινε ευκαιρίες στους επιλεγμένους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν τα έργα τους στο θέατρο The Place στο Λονδίνο, αλλά στην πορεία οδηγήθηκε σε μια σταθερή αύξηση του αριθμού των παρουσιάσεων σε ολόκληρη την ήπειρο. Πλέον πάνω από 500 καλλιτέχνες κάθε χρόνο στέλνουν έργα τους με προθεσμία ως τις 15 Σεπτέμβρη εκ των οποίων 20 επιλέγονται με τη συναίνεση των μελών του.

Η διοργανώτρια εταιρεία Dan.c.ce Unitiva είναι επίσης μέλος στο δίκτυο Aerowaves.

Ο στόχος της δικτύωσης είναι να στηρίζει την εξέλιξη της σύγχρονης δημιουργίας μέσα από την κινητικότητα και την ανταλλαγή καλλιτεχνών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διοργάνωση:            DAN.C.CE Unitiva, Dance Cultural Centre

Παραγωγή:               DAN.C.CE Unitiva

Ημερομηνίες:            27/ 28/ 29 Μαΐου 2016

Τόπος:                       Σύγχρονο Θέατρο Αθηνών _ Ευμολπιδών 45, Γκάζι

Ωρα ‘Έναρξης:           20.30

Τιμή εισιτηρίου:        13 €
* / 35€  το 3ήμερο

 

Πληροφορίες

Κρατήσεων + Πώληση εισιτηρίων: VIVA.gr , τηλ. 11876

Πρόσβαση:                   Μετρό_ Κεραμεικός

                                        Λεωφορεία_ 026, 027, 813, 836, 856, 865, Α16,       

                                        στάση Σίδερα

Τηλ. επικοινωνίας:    210-5230582

 

* Προπώληση στο Viva.gr,  τα πρώτα 100 εισιτήρια κοστίζουν 10 € !