Χορός

«Striptease» και «On Fire» από τον Pere Faura

Ο Pere Faura ο σημαντικότερος ίσως Καταλανός χορογράφος της γενιάς του, έρχεται στην Ελλάδα και παρουσιάζει στο Βυρσοδεψείο στις 19 Δεκεμβρίου τα έργα του “Striptease” και “OnFire.”

Γνωστός στο Ελληνικό κοινό από το 2008, όταν προσκλήθηκε στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το έργο “StripteaSeS”, ο PereFaura θα παρουσιάσει στο Βυρσοδεψείο τα δύο γνωστότερα έργα του. Μετά τις παραστάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση του χορογράφου με το κοινό.

Κατά την παραμονή του Faura στην Αθήνα, το Βυρσοδεψείο οργανώνει συναντήσεις του καλλιτέχνη με Έλληνες δημιουργούς, στις 18 Δεκεμβρίου.

Η παράσταση του Pere Faura εντάσσεται σε ένα project ανταλλαγής και διεύρυνσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας ανάμεσα στο Βυρσοδεψείο και το Antic Teatre, το οποίο θα ολοκληρωθεί με παραστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών στο Antic Teatre της Βαρκελώνης τον Φεβρουάριο του 2015.

Pere Faura _Striptease_

Striptease

Το Στριπτίζ είναι ένα στριπτίζ στο θέατρο και την ματιά του. Πρόκειται για ένα στριπτίζ, μια περφορμανς και μια διάλεξη, που με χιούμορ και ειρωνεία συγκρίνει το παραστατικό γεγονός με την τέχνη του στριπτίζ.

OnFire

Με αφετηρία το striptease, το έργο αφορά την πορνογραφική φαντασίωση ως χορογραφική πράξη. Ακολουθώντας διαφορετικές στρατηγικές, όπως τον σταθερό επαναπροσδιορισμό των ρόλων ή την απόλυτη αφαίρεση, ο χορευτής κατ’ εξαίρεση ερμηνεύει μόνος του και τους δύο ρόλους του έργου.

Με την υποστήριξη του Acción Cultural Española (AC/E)

Info

Striptease

Bomberos con grandes mangueras (On fire)

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, 20:30

Γενική είσοδος 8 ευρώ

Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός

Τηλέφωνο 210-3453 203