Χορός

«Σωσίβια» για τους πρόσφυγες από χορευτές και μουσικούς

Αφουγκραζόμενοι τους καιρούς, μια ομάδα χορευτών και μουσικών διοργανώνουν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και για μια μόνο βραδιά, τρεις παραστάσεις αυτοσχεδιασμού με τον τίτλο «Σωσίβια» στο Rabbithole της οδού Γερμανικού 20 στο Μεταξουργείο με στόχο

την οικονομική ενίσχυση των δομών που λειτουργούν υποστηρικτικά για το πλήθος προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί σε σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας .

“Σίγουρα η δράση αυτή δεν θα είναι η αιτία για τεράστιες αλλαγές. Σίγουρα προσφέρεται από μια θέση ασφαλείας καθώς συμβαίνει στην Αθήνα.
Συμβαίνει εδώ, και μέσα από ό,τι χορευτές και μουσικοί γνωρίζουν να κάνουν: να δημιουργούν. Συμβαίνει και είναι προϊόν συλλογικής στράτευσης.
Συμβαίνει και σας παροτρύνει να προτείνετε και εσείς μια”, αναφέρουν μεταξύ άλλων στο σημείωμά τους τα μέλη της Ομάδας Διοργάνωσης.

Η βραδιά, υπό την αιγίδα του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ.), αρθρωμένη σε τρία μέρη, θα περιλαμβάνει τρεις διαδοχικές παραστάσεις αποτελούμενες από 9 χορευτές και 3 μουσικούς. Κάθε παράσταση πατάει σε μια συγκεκριμένη αυτοσχεδιαστική δομή, είναι in situ διαμορφώσιμη και έχει διάρκεια 45 λεπτών. Η είσοδος γίνεται με κουπόνια ενίσχυσης των 4€ και 5€ αντίστοιχα, ενώ μπορεί κανείς να εκδώσει παραπάνω από ένα κατά την είσοδό του. Το πρώτο μέρος ξεκινάει στις 20.00, το δεύτερο στις 21.00 και το τρίτο στις 22.00.

Τα έσοδα της βραδιάς θα συγκεντρωθούν και θα διατεθούν ανάλογα με την περιοχή που εκείνη τη περίοδο θα έχει ανάγκη. Την έρευνα γύρω από τη χαρτογράφηση των δομών υποστήριξης που μέχρι τώρα υπάρχουν έχουν αναλάβει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ. από κοινού με την ομάδα της διοργάνωσης.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση έχει δημιουργηθεί μετά από την μεγαλύτερη προσφυγική ροή των τελευταίων 25 χρόνων, τη μεγαλύτερη που έχει επιφέρει μια και μόνο σύρραξη. Στα σημεία εισόδου- εξόδου της χώρας μας πλήθος οργανώσεων και ιδιωτών δρουν παρά τη διαρκή πρόκληση εμποδίων των ευρωπαϊκών χωρών και αναπληρώνουν, όσο μπορούν, την έλλειψη υποδομών και την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση. Μετά από σκέψη, αποφασίστηκε μία ακόμα δράση, ανάμεσα σε πλήθος δράσεων που πραγματοποιούνται για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές.
Σίγουρα η δράση αυτή δεν θα είναι η αιτία για τεράστιες αλλαγές.
Σίγουρα προσφέρεται από μια θέση ασφαλείας καθώς συμβαίνει στην Αθήνα.
Συμβαίνει εδώ, και μέσα από ό,τι χορευτές και μουσικοί γνωρίζουν να κάνουν: να δημιουργούν.
Συμβαίνει και είναι προϊόν συλλογικής στράτευσης.
Συμβαίνει και σας παροτρύνει να προτείνετε και εσείς μια.

Συντελεστές:

Συμμετέχουν οι χορευτές (με αλφαβητική σειρά):
Camilo Bentancor, Νάντυ Γώγουλου, Τάσος Καραχάλιος, Αναστάσιος Καραχανίδης, Κάντυ Καρρά, Εμμανουέλα Κορκή, Χαρά Κότσαλη, Ειρήνη Κουρουβάνη, Χάρης Κούσιος, Πωλίνα Κρεμαστά, Βιτορια Κωτσαλου, Εντι Λαμέ, Άρτεμις Λαμπίρη, Ερμής Μαλκότσης, Κωνσταντίνος Μίχος, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Κική Μπάκα, Γιάννης Νικολαιδης, Λουτσιάνα Παπαδάκη, Άρης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Δημόκριτος Σηφάκης, Σταυρούλα Σιάμου, Ευγενία Σιγαλού, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Έλενα Σταυροπούλου, Ιωάννα Τουμπακάρη, Μαργαρίτα Τρίκκα, Ειρήνη Τσιμπραγού, Αχιλλέας Χαρίσκος, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί (με αλφαβητική σειρά):
Εύη Κανέλλου, Αλέξανδρος Κασαρτζής, Γιώργος Παπαδόπουλος, Χρήστος Ροζάκης, Χρήστος Σαγιεντ, Αντώνης Σταυρινός, Γιώργος Ταμιωλάκης, Πάνος Τσίγκος.

Οργάνωση: Ανδρονίκη Μαραθάκη
Συντονισμός χορευτών: Ανδρονίκη Μαραθάκη, Χρυσάνθη Μπαδέκα
Συντονισμός μουσικών: Χρήστος Ροζάκης
Αυτοσχεδιαστικές δομές: Ανδρονίκη Μαραθάκη, Σταυρούλα Σιάμου
Φωτισμός: Ηλίας Δημητρόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Συντονισμός χώρου διεξαγωγής: Εμμανουέλα Κορκή
Έκδοση κουπονιών: ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ, Γιάννης Καρούνης
Έρευνα εγχειρημάτων βοήθειας των προσφύγων για την χορήγηση του οικονομικού ποσού που θα μαζευτεί: Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ., Ελένη Λαγουδά, Βασίλης Σερέτης
Υπεύθυνοι τελικής απόφασης χορήγησης: Δ.Σ. Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ
Πληροφορίες:
RABBITHOLE
Γερμανικού 20, Μεταξουργείο
[email protected]
Τηλ: 210 52 49 903