Χορός

Singspiele. Φωτογραφίες από την παράσταση

Ολοκληρώνονται σήμερα, δεύτερη μέρα, οι παραστάσεις του Singspiele των Μαγκύ Μαρέν, Νταβίντ Μαμπούς, Μπενζαμέν Λεμπρετόν στην Πειραιώς 260. Πρόκειται για την παράσταση που αποτέλεσε

το πρώτο sold out του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών. Οι φωτογραφίες είναι της Εύης Φυλακτού.

ΑA6554

Η παράσταση

Στο βάθος της σκηνής ένας τοίχος με κρεμασμένες τρεις φορεσιές. Ένας άνδρας, με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία μπροστά του, επιδίδεται αργά, πολύ αργά, σε ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων, αλλάζοντας κάθε μέρα ταυτότητα.

ΑA6546

Ενσαρκώνει τον άνδρα, τη γυναίκα, το παιδί, τον έφηβο, επώνυμους και μη, μακριά από τις λέξεις, με εργαλείο το ανθρώπινο σώμα, και πρωτίστως το πρόσωπο, αφού αυτό μας ορίζει στο βλέμμα του Άλλου. Το σόλο που ερμηνεύει ο υπέροχος Νταβίντ Μαμπούς φέρει την υπογραφή της ακαταμάχητης Μαγκύ Μαρέν, που δεν παύει να μας αιφνιδιάζει: στο Singspiele σταδιακά η ζωή καταλαμβάνει τη σκηνή και λίγο πια μας νοιάζει αν πρόκειται για χορογραφία, θέατρο ή ό, τι άλλο.

ΑA6575

Συντελεστές

Σύλληψη Maguy Marin

Ερμηνεία David Mambouch

Σκηνικά Benjamin Lebreton

Υπεύθυνος Σκηνής Rodolphe Martin

Φωτισμοί Alex Bénéteaud

Σχεδιασμός ήχου David Mambouch

Ηχητικά Antoine Garry

Κοστούμια Nelly Geyres

Υπέυθυνος παραγωγής extrapole

ΑA6509

Συμπαραγωγή: Théâtre Garonne – Toulouse (France), Daejeon Arts Center – Daejeon (Korea), Latitudes prod – Lille (France), Marseille Objectif Danse, Compagnie Maguy Marin – Toulouse (France), Ad Hoc – Lyon (France), extrapole – Paris (France)